U Gajevoj ulici se nalazi jedan od najluksuznijih stanova

Vodimo vas u stari građanski stan iz 1855. godine koji je dobio novo luksuzno ruho zahvaljujući Ivanu Jelaski. Evo kako izgleda sada
04.12.2023.
IMAGE SOURCE: Privatni album
RECOMMENDED

Vlasnik agencije  LUVA Villas, Ivan Jelaska je zaslužan za renovaciju stana u Gajevoj ulici koji je sigurno jedna od luksuznijih nekretnina u Zagrebu. Stan je smješten u strogom centru Zagreba, u Gajevoj ulici. Zgrada je građena 1885. godine, ali iznimno kvalitetno građena s debelim masivnim zidovima. Stan je originalno imao oko 250 m2, ali je u doba nacionalizacije podijeljen na 2 manja.

„Od trenutka kupnje stana do završetka svih radova je prošlo otprilike 15 mjeseci, a od toga je preko 3 mjeseca prošlo na finalizaciju nacrta i rendera, a manje od 12 mjeseci na same radove. Iako sam surađivao s 3 različita dizajnera od kojih su svaki dali neke ideje koje su implementirane velika većina stvari u finalnoj verziji stana su moje ideje uz savjete brata. Kako sam već radio nekoliko adaptacija stanova u centru Zagreba točno sam znao što želim.

Htio sam naći stan u strogom centru Zagreba koji je 1. ili 2. kat, da ima jako visoke stropove i da ima neke klasične detalje koji se mogu očuvati i restaurirati. Iako je stan bio u prilično lošem stanju kada sam ga kupio ja sam odmah vidio potencijal u njemu. Odmah su mi se svidjeli izrazito visoki stropovi od čak 4,5 metara, predivan starinski parket i stara kalijeva peć. To su ujedno jedine stvari koje su ostale u stanu, apsolutno sve ostalo je nanovo rađeno.“ – kazao nam je Ivan.

A koja je bila inspiracija za uređenje stana?

Velik sam ljubitelj klasičnog stila u svemu, pogotovo u interijerima tako da sam svakako htio urediti stan pretežno u tom stilu. Često pratim različite dizajne i rješenja interijera na Pinterestu i Instagramu tako da sam od tuda crpio najviše inspiracije. Mislim da je stan odlična kombinacija klasičnog i modernog stila gdje su podovi, stropovi i rasvjeta većinom klasični dok je namještaj pretežno moderan.

Sva keramika u stanu je Marazzi i to dimenzija 360*160 i 280*120 centimetara, sve pipe su Zucchetti u mat zlatnoj boji. Što se ostalog namještaja tiče htjeli smo napraviti odmak od već viđenih brendova te smo se odlučili na izradu svega po mjeri. Svakako su najposebniji komadi radni stol, noćni ormarići i stol u dnevnom boravku koje je dizajnirala firma Trieri design posebno za ovaj stan i potpuno su jedinstveni. Madrac na krevetu je dimenzija čak 210*200 centimetara, a svi lusteri su stari preko 100 godina, imaju prave kristale i kompletno su restaurirani.

Ako vas zanima, ovaj stan nije na prodaju što ne znači da će Ivan možda promijeniti mišljenje u nekom trenutku: “Stan nije na prodaju, ali ja se ne volim emocionalno vezati uz stvari i posao tako da bi ga za neku nemoralnu ponudu vjerojatno prodao.” – kazao je Ivan.

SAZNAJ VIŠE: