Louis Vuitton, svjetski poznata luksuzna modna marka, ponovno je otvorila svoj sezonski restoran u čarobnom Saint-Tropezu, smještenom na azurnoj obali Francuske. Ovaj ekskluzivni gastronomski kutak nalazi se između slikovite luke Vieux Port i šarmantnog javnog trga Place des Lices, samo nekoliko koraka od prestižne trgovine brenda koja je smještena unutar hotela White 1921.

Louis Vuitton restoran kao luksuzna gastro destinacija
Restoran nosi ime “Arnaud Donckele & Maxime Frédéric at Louis Vuitton“, čime odaje počast glavnom kuharu i slastičaru koji su zaslužni za njegov jedinstveni jelovnik. Obojica dolaze iz Normandije, regije bogate kulinarskom tradicijom, i prošle su sezone preuzeli vođenje restorana s ciljem potpunog preuređenja njegove ponude. Arnaud Donckele, najmlađi kuhar u povijesti koji je osvojio tri prestižne Michelinove zvjezdice, teži stvaranju jela koja kombiniraju lokalne sastojke s rustikalnim i kreativnim pristupom, čime odražava duh Provansalske regije u kojoj se nalazi Saint-Tropez.

Na jelovniku se mogu pronaći izvanredna jela koja odišu jednostavnošću i sofisticiranošću. Među njima su klasična kolica s rajčicama, koja predstavljaju srce mediteranske kuhinje, te kozice poslužene uz sorbet koji dodaje svježinu i aromatičnost. Posebno se ističe pečena piletina s aromatiziranim povrćem i mousseline krumpirom, bogatom i kremastom varijantom pire krumpira koja oduševljava svojim profinjenim okusom.


Maxime Frédéric, poznati slastičar, donosi svoju maštovitost u preoblikovanju klasičnih francuskih deserata. Njegova pavlova torta s malinama predstavlja savršen spoj hrskavog i kremastog, dok torta od sladoleda napravljena s posebnim sirom od kravljeg mlijeka, nudi neobičnu i ukusnu poslasticu koja osvaja na prvi zalogaj.

Uz gastronomsku ponudu, restoran je prošao i kroz svoju godišnju transformaciju. Plave nijanse prošle sezone zamijenjene su vibrantnim narančastim tonovima iz LV By the Pool Resort kolekcije, koji se pojavljuju u cijelom prostoru – od sjedećih dijelova, preko dekoracija do posuđa. Prepoznatljiv LV monogram diskretno krasi prostor, dok cvjetni i koraljni detalji odaju počast prirodnim ljepotama Francuske rivijere.

Ponovno otvorenje ovog restorana potvrđuje Louis Vuittonovu predanost pružanju jedinstvenog luksuznog iskustva koje nadilazi okvire mode i ulazi u svijet vrhunske gastronomije. Smješten u jednom od najglamuroznijih odredišta na svijetu, restoran “Arnaud Donckele & Maxime Frédéric at Louis Vuitton” savršeno spaja eleganciju, inovativnost i ljubav prema lokalnoj tradiciji, čineći svaki posjet nezaboravnim doživljajem.