Ljetne pripreme počinju u teretani ali kako učvrstiti kožu?

Aktivne sastojke za učvršćivanje kože već odavno koristimo na licu. Antioksidansi poput Q10 i vitamina C s razlogom su dva rado viđena sastojka u kremama i losionima, jer igraju važnu ulogu za povećanje elastičnosti.
10.06.2022.
IMAGE SOURCE: Privatni album, Instagram jordan malane / frau andreeva

Koenzim Q10 i vitamin C sprječavaju djelovanje slobodnih radikala koji mogu oštetiti kolagen – gradivni protein naše kože. Uslijed oštećenja kolagena koža gubi elastičnost i čvrstinu. Vitamin C je još dodatno vrlo važan čimbenik u procesu proizvodnje novog kolagena.  Njihov zajednički snažan učinak koji usporuje starenje kože višestruko je dokazan. No što bi se desilo kad bi ih koristili na ostatku kože tijela?

U odnosu na lice, koža tijela je često nezahvalno zaboravljena. U borbi protiv uzavrelih temperatura, više otkrivamo dijelove tijela koji su ostatak vremena sakriveni. Ponekad nam to može ulijevati nesigurnost. Ljetne pripreme kojma želimo pokazati sebe u najboljem obliku počinju u teretani, ali za učvršćivanje kože i dalje je potrebna potpora izvana. Zahvaljujući češćem vježbanju mišića tijela, nego lica – već s jačanjem mišića koža može djelovati zategnuto, ali uvijek joj nedostaje onaj završni detalj da bi krajnji rezultat bio ono što zapravo želimo. Antioksidansi koji doprinose procesu stvaranja kolagena i očuvanja elastičnosti kože, poput Q10 i vitamina C, savršen su dodatak vašoj rutini vježbanja kako bi istaknuli svoj potencijal.

Nivea donosi liniju proizvoda za učvršćivanje tijela koji sadržavaju u jednom oba sastojka. S obzirom na suhoću ili dehidriranost kože, možete proizvod prilagoditi svojim potrebama. Za suhu kožu, najbolji je izbor ultra hranjivo mlijeko za tijelo koje u 10 dana garantira prve znakove učvršćivanja kože tijela, jer sadržava koenzim Q10, kreatin L-karnitin te vitamin C. Za normalnu i masnu kožu tijela, odaberite hidratantni losion laganije teksture s dodatkom vitamina C i legendarnog koenzima Q10. Za one koji još k tome žele poraditi i na tenu, bez rizika od preranog starenja uzrokovanog UV zrakama, možete odabrati NIVEA Q10 FIRMING + BRONZE LOSION ZA TIJELO koji učvršćuje kožu s vitaminom C i koenzimom Q10, ali ima i voljenu bronze funkciju koja služi samotamnjenju odnosno daje vašoj učvršćenoj koži boju prirodne preplanulosti.

S ovim inovativnim sastojcima, još ćete se lakše odlučiti za kratke hlačice za šetnju gradom ili ljetne haljine za duge noćne izlaske. Svojoj rutini vježbanja lako možete dodati boost za brže rezultate s kojima ćete se osjećati samopouzdano u svakoj kombinaciji. Pa čak ako i vježbanje nije za vas, s preplanulom bojom se lakše odlučimo na kombinacije kojima pokazujemo svoje noge. Ljeto je ionako vrijeme za uživanje u svojoj koži.

SAZNAJ VIŠE: