Top 9 olovki za usne koje trebate isprobati

Svi koji vole neutralne tonove na usnama znaju da potraga za savšenom nude olovkom za usne nikada nije završena. Doslovno je pitanje nijanse koja može učiniti veliku razliku
20.10.2023.
IMAGE SOURCE: Pinterest

Kad pomislimo na nude olovke za usne odmah trčimo u MAC Cosmetics koji nam se nekako nametnuo kao vodeći brend kada je u pitanju izbor nijansi. I doista, MAC ima bezbroj kombinacija, a neke su postale kultne. Njihova olovka nijanse Swirl je jedna od najprodavanijih, a odlično funkcionira u kombinaciji s ružem Velvet Teddy. Ako želite 90’s lip onda savjetujemo da gledate nešto tamnije nijanse od ovih koje predlažemo danas jer tema dana je prirodni izgled usana, točnije olovke koje su možda za pola nijanse tamnije od vaših prirodnih usana i s kojima možete dobro precrtati usne, a da finalni rezultat bude zadovoljavajući. Kada precrtavate usne s tamnijom olovkom često se vidi rub i zato doista trebate pogoditi pravi ton za usne i vaš ten da taj look izgleda dobro. Instagram često zavara kada je precrtavanje usana u pitanju jer lako je fotošopirati rub i stajati pod savršenim svjetlom za fotografiju. U stvarnom životu neki lookovi ne funkcioniraju jednako dobro.

NUDE OLOVKE ZA USNE

No vratimo se na naše „nude“ favorite. Što gledamo kada kupujemo olovku za usne? Prvo tražimo dobru nijansu, onda testiramo pigment, a potom i teksturu. Olovka za usne mora biti bogata i mekana, ali ne premekana da se rastapa i briše na ustima. Ako je olovka presuha onda s njom ne možete napraviti puno (vjerujte nam probali smo). Zato smo skloni malo poznatijim brendovima u ovoj kategoriji jer neki drogerijski imaju dobre nijanse, ali teško se nanose i morate žestoko prelaziti po usnama više puta da biste dobili rub.

Charlotte Tilbury je kreatorica jedne od najpopularnijih nude linija za usne koja sadrži ruževe i olovke. Svi koji su probali njene olovke kažu da se radi o vrhunskom proizvodu koji vrijedi 23 eura kolika mu je cijena. Pat McGrath je također majstorica (vjerojatno i najveća) i dobro zna što je potrebno za kvalitetan proizvod. Njena Permagel olovka za usne je jedan od traženijih proizvoda, a cijena iznosi 30 eura. Huda Beauty je dobila brojne pohvale za svoju Lip Countur olovku, a mi ćemo vam osobno pohvaliti olovke brendova Sisley i Bobbi Brown koje su iznimno kvalitetne i dugo traju.

SAZNAJ VIŠE: