Svi pričaju o teoriji crnih noktiju. O čemu je riječ?

Teorija crnih noktiju je najnoviji trend u beauty zajednici i ona stavlja sjajnu crnu manikuru u prvi plan. Što ova teorija govori o crnom laku za nokte?
03.11.2023.
IMAGE SOURCE: Hailey Bieber Instagram/ Pinterest/ DM/ Essie/ Juliana Nails/ OPI
RECOMMENDED

Početkom ove godine dobili smo teoriju crvenih noktiju, a to je ideja da kada žene nose crveni lak za nokte, veća je vjerojatnost da će dobiti komplimente od muškaraca. Kako ulazimo u sezonu tamnijih nijansi lakova za nokte, tako je na površinu isplivala teorija o crnim noktima. Jednako kao crvena, crna je vječna boja, trendi je baš u svakoj sezoni. A sada je crni lak za nokte dobio još veću prepoznatljivost i to zahvaljujući novoj teoriji koja se počela širiti TikTokom. Pa osim što je beauty zajednica luda za serumima i novim kremama, sada ne može prestati pričati o crnom laku za nokte.

Što je teorija crnih noktiju?

Teorija crnih noktiju ili „Black Nail Theory“ kaže da sjajni crni nokti potiču osjećaj samopouzdanja. Promatrači će osobu koja nosi crni lak smatrati hrabrom, odvažnom pa čak i tajanstvenom. Ova teorija sugerira da crni nokti posjeduju jedinstvenu sposobnost da odišu „dark feminine“ energijom, čineći tako da se osoba koja nosi crni lak posebno ističe i ostavlja impresivan dojam u svakoj situaciji.

@_christinaproctor

black nail theory is real 💅🏻 #blacknails #nailday #blacknailpolish #blacknailtheory #octobernails #halloweennails nail inspo fall nail inspo 2023 nail inspo clean look clean girl nails dark nail inspo dark feminine nails dark aesthetic nails black nails october nails halloween nails black nail theory nail day halloween nails 2023

♬ Cravin’ – Stileto & Kendyle Paige

Po čemu se teorija crnih noktiju razlikuje od teorije crvenih noktiju?

Obje teorije govore o određenoj dozi privlačnosti žene koja nosi crveni ili crni lak za nokte. No, teorija crvenih noktiju temelji se na ideji da muškarac primjećuje ženu s crvenim lakom jer ga to podjeća na žene koje su se brinule o njima tijekom njihovih ranijih godina (majke i bake koje su nekoć često nosile crveni lak za nokte). Teorija crnih noktiju govori o samopouzdanju žene i posjedovanju vlastitog šarma i senzualnosti. Nije prioritet imati učinak na drugu osobu, ali to se može dogoditi kao rezultat snage i samopouzdanja kojima zračite.

teorija crnih noktiju

Sjajna tamna manikura se dakle vraća kao trend i ove zime pa smo izdvojili par crnih lakova za nokte koji će vam dati baš tu dozu senzualnosti koju trebate.

SAZNAJ VIŠE:
Kristina Mikulić
| 16.09.2022.