„Linen Blonde“ trend osvježit će vašu kosu za ljetno vrijeme

Ako tražite način da osvježite svoju kosu, a niste spremni za prevelike promjene, onda je Linen Blonde trend ono što vam treba
07.07.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @sofiarichiegrainge @jlo @lilireinhart @matildadjerf
RECOMMENDED

Početkom ljeta uvijek svjedočimo rađanju novih trendova poput „Tomato Girl“ trenda u modi ili „Golden Hour Makeup“ trenda. Sada je došlo vrijeme za trend posvećen kosi, a to je upravo „Linen Blonde“ koji će osvježiti našu kosu za ljetno vrijeme.

Što je zapravo Linen blonde?

„Linen blonde je sofisticirana i svestrana nijansa koju karakteriziraju hladni, tamno-smeđi i bež podtonovi“, izjavila je globalna ambasadorica L’Oréal Professionnela Min Kim. Ona Utjelovljuje nenametljivu eleganciju, koja podsjeća na svijetle, hladne nijanse koje se nalaze u teksturi lanene tkanine.

Linen blonde poklapa se s trendovima koji zagovaraju svestranost, nosivost i svjež izgled. Sve više ljudi cilja na prirodan izgled koji uključuje neutralnije tonove, a ovaj svestrani zaokret tradicionalno plave kose nudi baš to. Za razliku od drugih varijanta plave kose poput platinaste ili pepeljaste, ovaj trend koristi primarno neutralnu bež paletu koju je potrebno manje održavati i može se postići na različitim bojama kose (postoji verzija plave gotovo za svakoga).

Kako postići taj izgled?

Budući da lanena plava opisuje niz nijansi koje uključuju bež i tamno-smeđe tonove , hladan neutralni završetak i dimenzionalna niska svjetla , važno je razgovarati sa svojim stilistom kako biste odlučili o verziji koja odgovara vašoj viziji, podtonovima i željenoj razini održavanja. Uvijek je dobro uz sebe imati slike koje ćete pokazati stilistu kako bi lakše shvatio što točno tražite. Što se tiče procesa dobivanja laneno plave kose, on se razlikuje ovisno o tome odakle krećete kao i o izgledu za koji se odlučite vi i vaš stilist.

Kako održavati izgled?

Razina održavanja laneno plave kose može varirati, ali održavanje je općenito lakše nego da se odlučite za svijetlu ili pepeljastu nijansu. Pravilna njega najvažnija je za očuvanje ljepote i cjelokupno zdravlje vaše kose. Par savjeta koji bi vam pomoći u održavanju:  koristite proizvode koji su sigurni za boju, pokušajte redovito ići na dubinske regeneracijske tretmane i budite oprezni s toplinom.

SAZNAJ VIŠE:
Kristina Mikulić
| 09.08.2022.