Bradley Cooper u ulozi dirigenta u novom Netflix filmu

Bradley Cooper se vratio u redateljsku stolicu i pripremio je novu filmsku poslasticu, film Maestro. Kada "Maestro" dolazi na Netflix?
27.10.2023.
IMAGE SOURCE: IMDb
RECOMMENDED

Netflix je objavio trailer za novi film „Maestro“ čiji je scenarist i režiser Bradley Cooper. Osim što sudjeluje u produkciji, Cooper će u filmu glumiti samog skladatelja, Leonarda Bernsteina. Bradleyu je ovo drugi film na kojem sudjeluje u produkciji nakon hit filma „A Star is Born“ koji je dobio čak osam nominacija za Oscar 2019. godine, a jedan je i osvojio za najbolju pjesmu „Shallow.“ Ovo je još jedan film koji Netflix dodaje u svoj dugačak portfelj dokumentarnih filmova, a sudeći po traileru i imenima koja su sudjelovala u izradi ni ovaj film neće razočarati.

Bradley Cooper u "A Star is Born"

Radnja prati život i djelo Leonarda Bernsteina, ali i ljubavnu vezu s Feliciom Montealegre Cohn, koju glumi Carey Mulligan. Ljubavna priča Felicije i Leonarda prati se od samog početka, kada su se prvi put upoznali, pa sve do njezine smrti 1978. Leonard se prikazuje kao stariji čovjek koji se prisjeća svoje mladosti i veze s Felicijom, te se njegova sjećanja prikazuju kao crno-bijeli isječci kroz koje pratimo razvoj njihove veze, ali i njega kao dirigenta. Netflix je ovaj film opisao kao neustrašivu ljubavnu priču koja prati cjeloživotnu vezu dirigenta i kompozitora Leonarda Bernsteina i Felicije Motealegre.

U filmu osim Coopera i Mulligan glume i Matt Bomer, Maya Hawke, Josh Hamilton, Scott Elis i drugi, a u realizaciji samog projekta uz Bradley Coopera sudjelovala su i neka od najvećih filmskih imena poput Martina Scorsesea i Stevena Spielburga, a uz njih Cooper je blisko surađivao s djecom Leonarda Bernsteina kako bi prikaz njihova oca bio što vjerniji i kako bi mu se adekvatno odala počast.

Bradley Cooper u ulozi Leonarda Bernsteina

Kada možete pogledati film?

Film je svoju premijeru imao u rujnu na filmskom festivalu u Veneciji, a limitirana kino distribucija kreće 22. studenog, mjesec dana prije nego što će biti dostupan na Netflixu. Očekivanja za ovaj film su visoka i čini nam se kako nas očekuje vrlo zanimljivo putovanje kroz život ovog dirigenta, te Cooper ovo smatra „ljubavnim pismom prema obitelji i umjetnosti.“

SAZNAJ VIŠE:
BURO.
| 16.01.2022.