SEARCH

Zašto je Kriolipoliza najbolji tretman za tvrdoglavu masnoću koje se ne možete riješiti?

Kriolipoliza je jedan od najpopularnijih svjetskih tretmana za oblikovanje tijela, a rješava masne naslage koje možda ne možete skinuti prirodnim putem
14.05.2024.
IMAGE SOURCE: Sinteza Skin Clinic, Pinterest
RECOMMENDED

Znate kako priča ide. Ljeto je iza ugla i svi se nekako pažljivije gledamo u ogledalo. Ja vježbam tijekom cijele godine, ali vam ne mogu reći da sam baš disciplinirana s prehranom cijelo vrijeme. To vidim najviše u području trbuha, točnije donjeg dijela trbuha koji je vjerojatno najtvrdoglavija masnoća koju imam na tijelu i pretpostavljate, zadnja će otići čak i ako odem na neku ekstremniju dijetu (što mi se iskreno ne da). U nekoliko navrata sam pokušala dijetu, točnije jači unos proteina i smanjene ugljikohidrate ali je taj donji dio trbuha i dalje bio izraženiji. Točnije izgubila sam centimetre svugdje osim na trbuhu. I onda dolazimo do surove istine, a ta glasi: ne možemo prirodno gubiti salo na određenim dijelovima tijela. Točnije ne možemo odlučiti da ćemo se sad skoncentrirati na trbuh i da će isti nestati kad krenemo na dijetu. Tijelo radi po svom mehanizmu i genetici koju imamo te će nam u ovom slučaju ciljanog topljenja masnoće trebati neka eksterna pomoć kao što je kriolipoliza.

Što je kriolipoliza?

Jedan od najpopularnijih neinvazivnih tretmana za oblikovanje tijela u svijetu je kriolipoliza, a dostupna je u Sinteza Skin Clinic. Kad kažemo da je nešto neinvazivno onda to znači da tretman ne uključuje rezove ni igle što će biti posebno privlačno svima koji se boje ekstremnijih zahvata na tijelu. Nadalje, kriolipoliza se može primijeniti na 9 područja na tijelu (trbuh, bokovi, leđa, nadlaktice, unutrašnji dio bedara, područje ispod stražnjice, područje ispod grudnjaka…) i s ovim tretmanom možete ostvariti to ciljano gubljenje masnoće na mjestima koja vas najviše brinu.

Kako djeluje kriolipoliza?

Engleski i originalni naziv za ovaj tretman je „CoolSculpting“ što jasno govori da uključuje hlađenje i oblikovanje u jednom. To hlađenje je u stvari zamrzavanje masnih stanica koje se izvodi pomoću aplikatora. Aplikator se ciljano namjesti na područje (masno tkivo) koje želite „eliminirati“, a isto se potom smrzava i odumire. Tu masnoću tijelo prirodno izbacuje putem limfnog sustava tijekom naredna 3-4 mjeseca i pritom ćete izgubiti čak 25% masnih stanica i to trajno jer nakon kriolipolize više nemaju mogućnost obnavljanja.

Kako izgleda tretman kriolipolizom i tko su kandidati?

Najbolji ste kandidat ako vas (kao mene) muči višak masti na određenom dijelu tijela, ali nemate problem s viškom kilograma. Naime kriolipoliza vam nećete riješiti obujam ili vas stanjiti ako živite nezdravo. Ovo je tretman za oblikovanje tijela koji rješava kritične točke na tijelu koje vas smetaju.
Sam postupak kreće s konzultacijama na kojima će vas kozmetolog Poliklinike Sinteza pregledati i saslušati što vas smeta na tijelu. Nakon pregleda i razgovora će ustanoviti jeste li dobar kandidat i treba li vam možda i kombinacija tretmana za potpuni učinak. Jedan od najčešćih tretmana koji se preporučuje u kombinaciji s kriolipolizom jest Z Wave Pro.

„Sigurnost naših klijenata i učinkovitost tretmana jako nam je važna, a pogotovo da klijent dobije najbolji mogući rezultat. Zato smo se odlučili tretman CoolSculpting nadopuniti sa Z Wave tretmanom, što je naša prednost naspram drugih poliklinika. Nakon svakog ciklusa radi se masaža sa Z wave uređajem koji će smanjiti mogućnost nuspojava i poboljšati učinak samog CoolSculptinga.“ – otkrila nam je voditeljica Sinteze Skin Clinic, Ana Mogulić.

Sam tretman traje 35 do 45 minuta. A izgleda tako da se flomasterom iscrta područje tretiranja. Na kožu se nanosi gelna maramica koja služi kao barijera, a preko koje ide aplikator. Osjetit ćete peckanje, štipkanje, pritisak ili blage bolove. Na kraju slijedi masaža koja može biti neugodna, a koja je nužna kako bi se potaknula cirkulacija. Rezultate ćete vidjeti nakon 3-4 mjeseca, a puni rezultat očekujte nakon 6 mjeseci koliko je potrebno da se dovrši proces eliminacije iz organizma. Broj ciklusa ovisi o vašem stanju i dogovoru s kozmetologom, ali i područjem koje tretirate. Najčešće su potrebna do 4 ciklusa na većim površinama kao što je trbuh.

Za ovaj tretman se nedavno odlučila i Andrea Andrassy koja nam je otkrila kako se na kriolipolizu odlučila zbog masnoće na trbuhu koju nije mogla riješiti vježbanjem: “Dugo sam razmišljala o CoolSculptingu jer mi je trebalo nešto što će ciljano smanjiti masnoće na trbuhu koje ne odlaze ni treningom, ni prehranom, ali uvijek se sjetim prekasno, odnosno tek kad dođe ljeto, a ja iz ormara izvadim badić. Ove godine sam se sjetila na vrijeme i drago mi je da sam za tretman odabrala Polikliniku Sinteza – iskustvo je bilo predivno iako tretman nije sasvim bezbolan, odnosno masaža koja dolazi nakon zamrzavanja masnih stanica nije najugodnija stvar na svijetu, ali brzo je prošlo i jedva čekam vidjeti rezultate.“ – kazala je.

Pripreme za tretman i oporavak

Ne postoje posebne pripreme za ovaj tretman ali trebate voditi računa o tome jeste li pravi kandidat što možete pročitati na početku ovog teksta. Nakon tretmana možete nekoliko dana imati crvenilo, modrice, oticanje, svrbež ili osjetljivost kože na mjestima gdje je tretirano masno tkivo. Ovo su sve blaže nuspojave i možete se odmah nakon tretmana vratiti svojim obvezama.

Cijenu tretmana možete pogledati ovdje.

Naručite se na besplatne konzultacije u poliklinici Sinteza Skin Clinic na broj telefona +385 1 5005 970 ili mailom na [email protected]. Direktne rezervacije termina možete napraviti na ovom linku.

SAZNAJ VIŠE: