Krajem mjeseca na Netflix dolaze dva potencijalno odlična psihološka trilera

Ako vam je psihološki triler u stilu 90-ih najdraži žanr, kraj kolovoza će vas prikovati za ekrane
12.08.2022.
IMAGE SOURCE: Netflix
RECOMMENDED

Jedno vrijeme nam se činilo da je format psihološkog trilera nestao. Znate o čemu pričamo. Oni napeti trileri koji su vladali 90-ima (i sve ih je predvodio Michael Douglas) i koji bi nas držali u napetom stanju cijelo trajanje filma. Ovo nam je vjerojatno jedan od najdražih žanrova i često se vraćamo nekim klasicima s liste u nedostatku novog sadržaja. E pa situacija se mijenja nama u korist jer smo na Netflixu ulovili najave dva trilera koji bi mogli ispuniti očekivanja. Jedan je britanski, a drugi španjolski i u nastavku vam donosimo info.


I CAME BY – Na Netflix dolazi 31.8.

Priča je jako zanimljiva. Mladi graffiti artist Toby provaljuje u domove britanske elite i ostavlja svoja djela na zidovima unutar kuće (Banksy style ali riskantnije).Kako to obično biva, anonimni umjetnik postaje poznat u javnosti koja gaji simpatije prema njemu. S druge strane, policija nije toliko naklona i aktivno ga traže. Prilikom jednog izlaska provali u kuću uvaženog suca Hectora Blakea u čijem podrumu otkrije nešto stravično. Ta provala mu mijenja život i pokrene lavinu događaja koji ugrožavaju život njegovih najbližih. U trailer naravno ne vidimo što je to Toby otkrio, ali su nas zaintrigirali da saznamo. Ekstra bodovi – Hector Blake nas na trenutke podsjeća na Anthonyja Hopkinsa u svim mračnim trilerima.

UNDER HER CONTROL – Na Netflix dolazi 31.8.

Ova priča nas podsjeća na najbolje francuske trilere koji su često kao temu uzimali neki bizaran/toksičan odnos između dvije žene. Priča prati odnos između mlade naučnice i njezine moćne šefice. Djevojka zatrudni i želi pobaciti, međutim šefica joj ponudi izdašnu kompenzaciju da rodi dijete i ostavi ga njoj. Jedan od uvjeta je da se skloni negdje za vrijeme trudnoće. Njih dvije odlaze u kuću na osami gdje uskoro počinje niz čudnih situacija kroz koje buduća mlada majka shvaća da je zatočenica.

SAZNAJ VIŠE: