Kraj jedne ere: Beauty brend kojeg nitko nije tražio

Znate li ijednog blogera koji je nanizao toliko skandala poput Jeffree Stara?
26.04.2022.
IMAGE SOURCE: Jefree Star Instagram
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ja ne znam. Ili se bar trenutno ne mogu sjetiti. Od rasističkih ispada iz prošlosti i sadašnjosti, lažnih optužbi za seksualno zlostavljanje od strane Jamesa Charlesa koje su dodale ulje na vatru u najvećem YouTube make up guru skandalu nazvanom dramagedon do potpune manipulacije cijelog interneta u suradnji sa Shane Dawsonom, kad su plasirali zajedničku paletu. Iako se Jeffree star voli prikazivati kao osoba okružena samo najfinijim luksuznim stvarima gdje je vjerojatno i toalet papir od zlata, osobno ga doživljavam kao iznimno kičastu pojavu koja voli zlostavljati sve oko sebe. Takve su mu, budimo iskreni bile i palete sjenila kao i cijeli brend – pokušaj luksuza, a izvedba je napadno neukusna. Samo zato što je nešto skupo, ne znači da je luksuzno, a niti kvalitetno. 

I tako, Jeffree Star se povukao na neko vrijeme. Nakon oluje skandala koji su se nizali jedni za drugima, nastao je muk. Možda bi pomislili kako iz muka nastaje sezona meditacije ili samorefleksije, ali ne. Jeffree Star je odlučio skočiti na trend njege kože. Tko je to uopće tražio? Nitko. Tko bi to ikada htio na svojoj koži? Evo ja zaista ne znam. Jeffree Star makeup brend ima apsolutnog smisla. Star Skin, nema apsolutno nikakvog smisla.

Njegov uvod i objašnjenje zašto je nakon više od godinu dana tišine, odlučio plasirati brend za njegu kože – osim očitog money grab motiva – proizlazi is osobnog iskustva pripremanja kože za dugotrajnu šminku. On naravno naglašava kako ima godina i godina iskustva s najskupljim i najluksuznijim serumima i kremama, stoga tko bi znao više o tome kako ponuditi najbolje proizvode za njegu kože od njega (nadam se da osjetite sarkazam u mojoj rečenici). Po ovoj logici svaka gospođa s biserima i krznenim bundama bi bila kadra pokrenuti brend za njegu kože s klinički dokazanim sastojcima.

Naravno da su se odmah pojavili videi kako su ljudima izbijali prištići nakon korištenja njegove linije što po meni i nije neki problem. Od svakog brenda to možemo očekivati, jer svačija koža reagira drugačije. Problem mi je što Jeffree koji je nanio toliko štete velikom broju ljudi, uglavnom mentalne, bez srama ili isprika i kao da se nikad ništa nije desilo, plasira novi brend koji apsolutno nema smisla s njegovim iskustvom i znanjem. Očito je da je riječ o uslužnoj proizvodnji na koju je Star samo zalijepio svoje ime, a sam brend mi izgledao kao da je izašao iz iste tvornice kao i Kylie Skin. Mislim da se svi možemo složiti kako ova linija najavljuje kraj vladavine internetom kao jednog od najbitnijeg influencera u beauty kutku svemira. Pa bilo je i vrijeme, ako mene pitate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: