„Kill Boksoon“: još jedan odličan korejski film koji stiže na Netflix

Krajem mjeseca Netflix nam servira pravu filmsku poslasticu: korejsku akcijsku dramu „Kill Boksson“ za koju vjerujemo da će postati hit na ovoj streaming platformi
17.03.2023.
IMAGE SOURCE: IMDb/ Netflix
RECOMMENDED

Azijsku filmsku industriju ostatak svijeta je počeo sve više primjećivati. Filmovi i serije koje uspješno producira istočna Azija, u kratko vrijeme postanu veliki hitovi na streaming platformama i u kino dvoranama. Nećemo zaboraviti dominaciju korejskog filma „Parasite“ na dodjelama Oscara 2020. godine koji je osvojio vodeće četiri nagrade. Tada je redatelj filma Bong Joo-ho u svom govoru izrekao legendarnu rečenicu: „Jednom kada prevladate barijeru titlova od jednog inča, upoznat ćete se s toliko nevjerojatnih filmova.“ Ne možemo se više složiti s ovom izjavom. Netflix, koji je američka streaming platforma, sve je više počeo predstavljati filmove i serije ne-engleskog govornog područja, a posljednjih je godina prava poplava (u pozitivnom smislu) filmskih i serijskih projekata iz istočne i jugoistočne Azije. „Squid Game“, „Alice In Borderland“, „The Glory“, „Physical:100“….sve su ovo naslovi koji su postali veliki Netflix hitovi. A sada nam krajem mjeseca stiže još jedan: akcijska drama „Kill Boksoon“.

KILL BOKSOON

Film „Kill Boksoon“ prati priču o Gil Boksoon, majci danju i ubojici noću. Radeći s agencijom pod nazivom MK Ent., Gil se svakodnevno bori s balansiranjem svog života kao ubojice i kao roditelja svoje kćeri tinejdžerice Jae-young. Gil odlazi na svoju posljednju misiju prije isteka ugovora, no prekršila je neka pravila u izvršavanju svog zadatka, pa postaje meta vlastite tvrtke.

„Već sam vidjela pištolj u tvojoj torbi“, govori Jae-young svojoj majci u traileru filma dok ona govori kolegi „mogla bih prestati raditi kad bi istekne ugovor“. Muškarac ju upozorava: „Samo reci tvrtki istinu ili bi te on mogao ubiti.“ Očekujemo napetu radnju i bit će nam to prava poslastica za kraj mjeseca. Film izlazi 31. ožujka, a u nstavku možete pogledati trailer.

SAZNAJ VIŠE: