Kako spasiti slomljeni nokat? Posebne svilene trake su rješenje

Svilene trake za nokte postale su veliki hit na TikToku jer s njima mižete spasiti napuknuti nokat te ga sačuvati od oštećenja
31.05.2023.
IMAGE SOURCE: Pinterest/ Juliana Nails/ biosculpture.hr

Nije baš smak svijeta kada nam se slomi nokat, ali priznajemo koliko nam je to iritantno. Ne možemo predvidjeti kada će puknuti; a kada se to dogodi, moramo se pomiriti s činjenicom da će naši dugi nokti s divnom manikurom postati kratki. No, kao što to obično biva, TikTok je pronašao rješenje koje smo pomalo zaboravili, a datira još iz 80-ih godina prošloga stoljeća. Slomljeni nokat možemo popraviti, umjesto da ga odrežemo i to uz pomoć posebne svilene trake koja se poput flastera omota oko nokta i sprječava njegovo daljnje pucanje.

Ova tehnika je prisutna desetljećima, razvijena je 1980-ih i postala naveliko popularna 1990-ih. U jednom trenutku su se svilene trake pomalo zaboravile jer smo naše nokte počeli držati na jednom mjestu gelom ili umjetnim produžecima, no ponovno privlače pozornost sada kada nail artisti na TikToku objavljuju videa kako na svoje nokte stavljaju nešto što izgleda poput gaze u svrhu očvršćivanja noktiju.

https://www.tiktok.com/@jaynicolemua/video/7151965280372116779?embed_source=71223855%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_blank&refer=embed&referer_url=www.refinery29.com%2Fen-us%2Fsilk-nail-wrap-extensions&referer_video_id=7151965280372116779

Popularne svilene trake su napravljene od prirodne svilene ili umjetne tkanine te se nanose na nokat kao dodatan sloj za jačanje nokta, produživanja nokta ili za popravak slomljenog i napuklog nokta. Svilene trake su izvrsne ako su vaši nokti skloni listanju i pucanju jer doista pružaju čvrstoću te tako mogu sprječiti pucanje. Tkanina također štiti nokte od kemikalija koje ih mogu oslabiti poput onih koje se nalaze u sapunima za pranje posuđa ili sredstvima za čišćenje. A ako vam je nokat već napuknuo, ne morate ga skratiti, već ga samo obložite svilenom tkaninom koja će poslužiti kao zaštitni sloj i omogućiti na nokat izraste i da vaša manikura ostane netaknuta.

@ariellelorre

my secret to long healthy nails 💅🏻 #nailinspo

♬ Shine – Doja Cat

Kako se nanosi svilena traka za nokte?

Za popravak slomljenog nokta, prvo ga trebate isturpijati kako bi bio gladak. Zatim izmjerite svilenu tkaninu koliko vam treba i stavite ju izravno na slomljeno područje. Pričvrstit ćete ju ljepilom za nokte, smolom, odnosno posebnom tekućom plastikom koja se lijepi za nokat ili čak možete iskoristiti i top coat lak za nokte.  Ako nemate doma svilene trake, postoji i alternativa: izrežete mali komadić vrećice od čaja i primjenite istu tehniku. Vrećice za čaj dobro funkcioniraju jer imaju sličnu tanku, ali čvrstu tkaninu koja se lako može zalijepiti za nokat. Baš ovu tehniku s vrećicom je koristila nail artistica Natalie Minerva na setu serije „Euphoria“. Vrijeme je da ju i mi počnemo koristiti.

@maybeitswavybaby

This saved SO many of my broken nails 🥹 #nails #nailtok

♬ Sunroof – Nicky Youre & dazy
SAZNAJ VIŠE: