Kako izgleda facelift koji košta 250 tisuća dolara?

Marc Jacobs je podijelio svoje iskustvo deep plane facelifta koji je djelo jednog od najpoznatijih američkih kirurga Andrewa Jaconoa
03.04.2023.
IMAGE SOURCE: Marc Jacobs Instagram
RECOMMENDED

Inače, dr. Andrew Jacono, slovi za možda najboljeg plastičnog kirurga za lice kako od strane pacijenta, tako i od strane kolega kirurga iz cijelog svijeta. Ono što je manje poznato je da se cijena takvog zahvata facelift-a kreće do vrtoglavih 250 000 dolara. U čemu je tajna?

Riječ je najnaprednijoj tehnici operiranja lica i vrata  naziva DEEP PLANE FACELIFT koja daje nevjerojatno prirodne rezultate, s manjim vremenom oporavka i gotov nevidljivim ožiljkom. Kako je to moguće pitali smo estetskog kirurga doc. dr. sc. Boris Filipovića, čiji je mentor upravo bio slavni Dr. Jacono.

Deep Plane Facelift i necklift su kralj i kraljica prirodnog pomlađivanja lica i vrata. Upravo iz tih razloga sam odlučio unaprijediti svoje znanje i dio svoje edukacije u SAD iz plastično rekonstruktivne i estetske kirurgije lica proći s dr. Jaconaom, od čega je sada prošlo već 6 godina. Fokus ta tri mjeseca koje sam proveo u njegovoj klinici u NY mi je bio na usavršavanju tehnike facelifta koja se naziva Deep Plane Facelift i Necklift. Ta tehnika se smatra najsuvremenijom i najboljom tehnikom facelifta koja nam omogućuje da prirodno podignemo sve strukture lica i vrata te dobijemo prirodan rezultat bez zatezanja i bez ožiljka.

Postoje samo dvije tehnike facelifta: deep plane facelift i sve ostale tehnike facelifta u koje spadaju mini facelift, smas facelift, macs facelift i drugi. Sve te tehnike jako podižu kožu lica i vrata te zatežu šavovima duboke strukture lica i vrata, ali bez oslobađanja ključnih elemenata, a to su ligamenti lica. Efekt takvog podizanja je kratkoročan, oporavak značajno duži jer kože reagira na traumu podizanja te je ožiljak puno više vidljiv nego kod deep plane facelifta.

Deep Plane Facelift upravo radi suprotno, točnije minimalno odiže kožu, zatim ide duboko u lice i vrat te oslobađa ključne ligamente te onda bez natezanja možete podignuti strukture lica i vrata te ih rekonstruirati i postaviti na njihovo prirodno mjesto.

Često dolazi do zabune gdje pacijenti misle da će zatezanjem lica i vrata doći do promjene izvornog izgleda lica, međutim u praksi to nije tako. Osobno težim prirodnom, pomlađenom izgledu koji ne djeluje zategnuto i umjetno. Upravo to nam omogućuje Deep Plane Facelift koji izvodim već nekoliko godina.

Kada se objektivno pogledaju rezultati onda se mora priznati da Deep Plane Facelift – Necklift daje prirodan izgled, što vidimo i na primjeru Marc Jacobsa koji i dalje izgleda kao on sam, ali s definiranom linijom čeljusti i bez opuštenosti vrata. Rekao bih da sigurno izgleda 10 – 15 godina mlađe!

Svi mi starimo i to je neizbježno, ali ako postoji način da suvremenim tehniama facelifta povratimo svježinu lica te dobijemo dodatno samopuzdanje koje prati onu unutarnju energiju koju imamo, onda zašto to ne učiniti. Deep plane facelift preferiraju i žene i muškarci, a neka dobna granica je između 45 – 70 godina.

U svijetu gdje mnogi sakrivaju svoje zahvate (posebno poznate osobe) pohvalno je da je jedna svjetski poznata osoba odlučila biti transparentna na ovu temu. Jacobs je podijelio svoje iskustvo na društvenim mrežama na oduševljenje njegovih pratitelja koji su mu se zahvalili na iskrenosti.

Ako vas zanima jeste li kandidat za ovaj zahvat, za konzultacije u poliklinici Lohuis Filipović se možete naručiti putem telefona 01/2444646 ili putem maila na [email protected]

SAZNAJ VIŠE:
Kristina Mikulić
| 09.01.2023.