Kad se spoje moda i film: Gucci slavi filmove Stanleya Kubricka

Gucci je predstavio najnoviju kampanju „Exyuisite“ koja slavi nevjerojatan rad američkog redatelja Stanleya Kubricka
26.08.2022.
IMAGE SOURCE: Gucci

Jako volimo kada se isprepletu moda i film. Filmska i modna kultura usko su povezane jedna s drugom pa nas tako određeni modni trendovi podsjećaju na poznate naslove filmova i serija, a odjevne kombinacije likova su pomno osmišljene kako bi ih gledatelji kopirali i izvan ekrana. Ruka ruku mije, reklo bi se. Ovoga puta, najpoznatije filmske scene služe kao nostalgična pozadina modnoj kampanji.

Naime, Gucci je predstavio najnoviju kampanju koja slavi nevjerojatan rad američkog redatelja Stanleya Kubricka tako što modeli stoje u prepoznatljivim scenama iz njegovih filmova.

2001: Odiseja u svemiru, Isijavanje i Oči širom zatvorene samo su neki od legendarnih filmova čije su scene rekreirane u Guccijevoj najnovijoj kampanji. Kampanja ističe kolekciju „Exquisite“ koja je predstavljena na Tjednu mode u Milanu za sezonu jesen/zima 2022. u suradnji s adidasom.

„Kampanja Exquisite moja je posveta kinematografiji i jednom od njezinih najsjajnijih maestra, Stanleyu Kubricku. Filozofskom redatelju koji je, bolje od drugih, emanirao čaroliju tog nezamrsivog čvora kroz koji kinematografija zrači život i veliča ga.“, objasnio je kreativni direktor Guccija Alessandro Michele u priopćenju za javnost.

Svaka odjevna kombinacija iz kolekcije ilustrira priču iz poznatih filmskih scena. Kubrickovi filmovi rekreirani su s adidas x Gucci haljinom nošenom u sceni Barryja Lyndona, haljinom iz Isijavanja te lookovima ukrašenim biserima za film „Oči širom zatvorene“.

https://www.youtube.com/watch?v=pk1oThKRxdo
SAZNAJ VIŠE: