Jednostavan trik za prirodan izgled pudera

Vizažistica Joy Loveless nam je pokazala trik za savršeno nanošenje pudera kad želimo ostvariti glatki izgled kože kao i dvije glavne greške kod nanošenja pudera zbog kojeg on izgleda brašnasto.
09.01.2023.
IMAGE SOURCE: Pinterest

Kako nanosite puder? Rukama, spužvicom ili kistom? Najčešća tehnika koju danas susrećem je spužvica ili beauty blender. Ovisno o tome kako dodajemo puder na spužvicu, završni izgled može biti nebo i zemlja. Nije isto stavljamo li puder direktno na spužvicu, na dlan ili dobro natapkamo spužvicu puderom. Ovisno o tehnici koju koristimo, završni izgled pudera može imati air-brush look ili s druge strane, kao da smo uronili lice u brašno. Ovo potonje uvijek želimo izbjeći. Osim što puder može izgledati brašnasto, nepravilnom tehnikom dajemo grubi izgled teksture kože. Zato je tehnika nanošenja pudera iznimno bitna.

Prva greška kod nanošenja pudera

Puder nanesemo direktno na spužvicu i potom ga rasporedimo po licu. Koristimo li ovu tehniku dobivamo neujednačen izgled pudera. Dio lica s kojim smo počeli imat će najdeblji sloj pudera, on će se najdulje sušiti i sveukupan izgled i tekstura kože će biti apsolutno neujednačena. Najdeblji dio će također imati onaj brašnasti izgled, a to želimo izbjeći.

Druga greška kod nanošenja pudera

Druga česta tehnika nanošenja pudera spužvicom započinje s direktnim nanosom na dlan. Puder potom pokupimo s dlana spužvicom i prije nego dobro rasporedimo puder po spužvici zaletimo se na lice. Ova tehnika nanošenja pudera rezultirat će još više neujednačenim točkastim izgledom. Mjesta gdje započnemo brže će se osušiti i nećemo to uspjeti ujednačiti. Krajnji izgled bit će neravnomjerno nanesen puder.

Kako pravilno nanijeti puder spužvicom?

Došli smo i do toga. Nakon što smo ustanovili greške, vrijeme je da otkrijemo kako se zapravo treba nanositi puder kako bi dobili gladak izgled kože i izbjegli brašnasti izgled. Puder je potrebno najprije staviti na dlan ili staklenu paletu kakvu koriste vizažisti, i potom ravni dio spužvice ravnomjerno zasititi s puderom. Kad je spužvica ravnomjerno zasićena tek onda s njom nanosimo puder na lice. Ovako osiguravamo mnogo tanji i ravnomjerniji nanos pudera, koji će na kraju izgledati prirodnije i ujednačeno.

SAZNAJ VIŠE: