Izašle su cijene karata za Eurosong: 150 eura za mjesta s kojih se ništa ne vidi?

Od četvrtka možete kupiti karte za 66. izdanje najvećeg glazbenog natjecanja
05.04.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram
RECOMMENDED

Približava se najveće glazbeno natjecanje u Europi, mnogima omiljeni Eurosong. „ Eurovision Song Contest“ se od svog začetka davne 1956. godine vjerno održavao svake godine, osim 2020. zbog pandemije, te je time dobio titulu jednog od najdugovječnijih svjetskih televizijskih programa. Tako će nas i ove godine pred malim ekranima zabavljati izvođači iz 41 zemlje, a možemo reći da ima doista zanimljivih i neobičnih pjesama. Eurosong će se održati od 10. svibnja do 14. svibnja u prekrasnom Torinu u Italiji, državi čiji su prošlogodišnji pobjednici, grupa Maneskin, pomeli konkurenciju. Svi veliki obožavatelji Eurosonga nestrpljivo su čekali kada će moći kupiti karte za show te time podržati svog predstavnika i doživjeti nezaboravno iskustvo. Cijene karata su napokon izašle, a možemo primjetiti da su dosta paprene.

Eurovizijsko natjecanje sastoji se od tri večeri: dvije polufinalne i finalna večer. Karte se mogu kupiti za devet različitih produkcija jer se u polufinalnim večerima i onoj finalnoj snima „Jury Show“, „Family Show“ te „ Live TV Show“. „ Jury Show“ je emisija koja se održava dan prije televizijske emisije i tada međunarodni žiriji daju glasove za sudionike showa. „ Family Show“ se također održava dan ranije i služi kao generalna proba za izvođače i cijelu tehničku i organizacijsku ekipu. I naposljetku, „Live TV Show“ je prijenos uživo, odnosno ono što se emitira na našim malim ekranima zajedno s glasanjem i rezultatima.

Najpovoljnije karte možete nabaviti za „Jury Show“ i „Family Show“ polufinalnih večeri, a one se kreću od 20 do 100 eura. Prijenosi uživo su značajnije skuplji pa ćete za najbolja mjesta u polufinalnoj večeri morati izdvojiti 250 eura, što je 150 eura više nego u prethodne dvije produkcije. Najskuplje karte su ipak za finalnu večer gdje se cijene za „Jury Show“ i „Family Show“ kreću od 40 do 150 eura, što nije pretjerano velika razlika u odnosu na polufinalne večeri. Tamo gdje se osjeti velika razlika u cijenama je live prijenos finalne večeri u kojoj ćete za najbolja mjesta morati izdvojiti 350 eura. U jednom je dijelu dvorane smanjena vidljivost na pozornicu i u finalnoj večeri ta mjesta koštaju velikih 150 eura. Možda je pametnije taj isti iznos novca „dati“ za najbolja mjesta u finalnom „Family Showu“, odnosno „Jury Showu“. Međutim, mnogi ljubitelji Eurosonga žele kompletno iskustvo live prijenosa pa će izdvojiti koliko god treba za najbolju večer natjecanja. Mi se slažemo da je doživjeti Eurosong uživo nezaboravno iskustvo, ali za sve nas koji se nećemo uputiti prema Torinu, televizija, kokice i dobro društvo će biti sasvim dovoljni za potpuni doživljaj natjecanja.

Ako ste se odlučili ove godine podržati našu predstavnicu Miu Dimšić te vidjeti prekrasan Torino ( ipak je Eurosong ove godine kod naših morskih susjeda), karte možete kupiti već ovaj četvrtak na službenoj web stranici ticketone.

SAZNAJ VIŠE: