Izašao je trailer za još neviđenu verziju priče Pinocchio

Hvaljeni i višestruko nagrađivani redatelj Guillermo del Toro prikazao je svoju verziju omiljene dječje bajke u novom Netflixovom animiranom filmu „Pinocchio"
29.07.2022.
IMAGE SOURCE: IMDb

Kada Guillermo del Toro uplete svoje prste u režiju, onda znamo da je na pomolu filmsko remek djelo. Ovaj Oscarom nagrađivani redatelj, najpoznatiji po filmovima „The Shape Of Water“, „Crimson Peak“ i „Pan’s Labyrinth“, donosi nam zajedno s Markom Gustafsonom još jednu priču o Pinocchiju. Nakon nekoliko teaser scena, Netflix je napokon izbacio trailer za film „Pinnochio“ koji prikazuje mračnu i prekrasnu verziju klasične dječje priče, s iznimnom pažnjom za detalje po kojoj je redatelj del Toro poznat.

Ono što odmah možemo primjetiti gledajući trailer za Pinnochia je prekrasno izvedena stop motion animacija koja se ne može više razlikovati od crtića iz 1940. godine. Na samom početku trailera, upoznajemo Sebastiana J.Crkicketa (Ewan McGregor) koji u svojoj naraciji divno sažima tezu ovog Netflixovog filma: „Iz svojih mnogih lutanja ovom zemljom, imao sam toliko toga za reći o nesavršenim očevima i nesavršenim sinovima, te o gubitku i ljubavi.“ Gepetto (David Bradley) je drvorezbar koji oplakuje smrt svoga sina pa izrezuje lutku od drveta koji raste iznad dječakovog groba. „Stari duh“ daje lutki život i tako se rađa Pinnochio (Gregory Mann) , „drveni dječak s posuđenom dušom“.

„Ovo je priča koju mislite da znate, ali ju ne znate“, upozorava Sebastian u traileru. I to je doista tako jer s Guillermom znamo da ćemo dobiti dublju poruku, a ne samo puku rekreaciju crtanog filma. Ovaj Pinocchio odrasta u 1930-im godinama, u doba talijanskog fašizma. Redatelj je za Vanity Fair rekao da Pinocchio odrasta u „okruženju u kojem se građani ponašaju poslušno, gotovo marionetski vjerno.

“ Guillermo del Toro je također rekao kako mu se mnogo puta učinilo da basna ide u prilog poslušnosti i „pripitomljavanja duše“. „Slijepa poslušnost nije vrlina. Vrlina koju Pinocchio ima je neposlušnost. U vrijeme kada se svi ostali ponašaju kao marionete-on to ne čini“, objašnjava del Toro. Osim Guillermovog stop motion filma, uskoro ćemo dobiti još jednu adaptaciju Pinocchia, i to live action film u kojem Geppeta glumi Tom Hanks. Taj će se film znatno razlikovati odGuilermovog, ali ni ne bismo trebali uspoređivati. Uživat ćemo u obje verzije omiljene bajke. Dolazak Pinocchija na Netflix možemo očekivati pred kraj godine u predbožićno vrijeme.

SAZNAJ VIŠE: