Imanje na kojem je sniman „The Saltburn“ postoji i znamo gdje se nalazi

Otkrivena je lokacija snimanja filma "The Saltburn", a riječ je o imanju Drayton House koje se nalazi na dva sata vožnje od Londona
05.01.2024.
IMAGE SOURCE: Amazon Studios
RECOMMENDED

Zadnjih par dana ne prestaje se pričati o filmu „The Saltburn“ s Jacobom Elordijem u glavnoj ulozi. O filmu nećemo puno otkrivati, naša recenzija stiže uskoro, a tko je pogledao film, znat će zašto je on glavna tema razgovora. Ogromno imanje na kojem živi obitelj Catton iz filma, bilo je strogo čuvana tajna. Naime, glumačka postava i filmska ekipa nije smjela otkrivati lokaciju snimanja, no neki detektivski gledatelji su je uspjeli prepoznati.

Prije nego je otkrivena lokacija filma, nastao je novi trend u kojem ljudi pokazuju svoje goleme domove koji nalikuju na kuću iz Saltburna. Kreatori u videima plešu uz hitove iz 2000-ih i hvale se svojim raskošnim vilama i domovima.

Sve fanove filma oduševit će vijest da je lokacija snimanja otkrivena, a pravo imanje se nalazi na dva sata vožnje od Londona.

saltburn imanje

Saltburn imanje: Drayton House

Saltburn je snimljen u Drayton Houseu u Northamptonshireu, ladanjskoj kući koja, prema scenaristici i redateljici Emerald Fennell, nikad nije bila fotografirana, a kamoli snimljena. Zapravo, to je bilo ono što je privuklo Fennell na posjed jer je izjavila za Vanity Fair da lokacija mora biti nepoznata publici, ali i da služi kao glavna lokacija na kojoj se mogu snimati interijeri.

Kuća u privatnom vlasništvu sagrađena je oko 1300. godine, iako mjesto datira prije 300 godina, a prošlo je samo naslijeđem otkad je posljednji put prodano 1361. Drayton House ima 127 soba od kojih su mnoge korištene u filmu, zajedno s ribnjakom, kapelom i vrtovima . Obično engleski zakoni o baštini ne dopuštaju nikakve preinake ili bojanje ili bilo kakvo premještanje namještaja, ali kako je kuća bila privatna, vlasnici su se uspjeli uvjeriti da je filmskoj ekipi dopušteno slobodno vladanje i mijenjanje bilo kakvog dekora prema potrebi.

Kuća nije otvorena za javnost pa ćete pogled na zadivljujuće imanje moći dobiti samo s javne staze koja ide tik uz zemljište odakle se možete diviti kući.

SAZNAJ VIŠE: