SEARCH

Bazen luksuznog hotela u Positanu je pravo remek djelo

Boutique hotel Le Sirenuse može se pohvaliti impozantnim bazenom na terasi čije je dno s prekrasnim mozaikom izradio švicarski umjetnik
05.06.2024.
IMAGE SOURCE: Instagram @lesirenuse
RECOMMENDED

Sanjamo o ljetu u Italiji, a Positano, šarmantni gradić na obali, čini nam se kao jako dobra ideja. Ondje se nalazi luksuzni boutique hotel Le Sirenuse s čije terase pogled puca prema moru. Crvena fasada hotela prekrasno se uklapa u šarenu obalu Positana, a umirujući kontrast čine bijeli suncobrani i ležaljke u kojima se gosti hotela opuštaju. Sada je terasa Le Sirenuse postala još posebnija sa središnjim bazenom čije je dno izradio švicarski umjetnik Nicolas Party.

Partyjev rad, živahni fluidni mozaik, nastao je prema željama suvlasnika hotela, Antonija i Carle Sersale, u čast vizije Antonijeva pokojnog oca. Ovo umjetničko djelo je ustvari reinterpretacija pogleda na more i planine s terase hotela.

Nakon što je proveo tjedan dana uranjajući u atmosferu hotela, Party se vratio u svoj studio u New Yorku kako bi započeo kreativni proces. Nakon pomaka od početne ideje pozivanja na starorimske mrtve prirode, figurativni umjetnik zamislio je apstraktni motiv u plavoj i zelenoj boji, odražavajući vezu između oblaka i vode. a najdublju točku bazena postavio je zlatni mozaik koji predstavlja sunce, pozivajući kupače da skoče u bazen i osjećaju se „kao da rone u nebo“.

bazen hotel positano

bazen hotel positano
bazen hotel positano

Kako bi svoju skicu pretvorio u opipljivi mozaik, Party se obratio vodećoj talijanskoj tvrtki za stakleni mozaik Bisazza. Ova tvrtka je reproducirala umjetnikov dizajn na stotinama uzastopno numeriranih kvadratnih listova, svaki od 15 pločica duljine i 15 pločica širine. Ti su listovi mozaika zatim otpremljeni u Positano, gdje su ih u siječnju 2024. stručni talijanski mozaičari braća Fabrizi, Luciano i Marcello, počeli polagati u bazen.

bazen hotel positano
bazen hotel positano

Rezultat su prekrasni oblici koji se čine kao da plutaju ispod vode i koji odražavaju prekrasno nebo iznade hotela i more o kojemu svi maštamo.

SAZNAJ VIŠE: