Retro dizajn: hotel Bouchardon u Parizu koji evocira sedamdesete

Dizajniran kao aparthotel s 11 elegantnih apartmana, svaki s vlastitom kuhinjom i blagovaonicom, hotel Bouchardon nudi intimnu atmosferu
27.03.2024.
IMAGE SOURCE: @edgar_suites

Retro dizajn je oduvijek imao posebno mjesto u svijetu estetike, a sada je dobio novu interpretaciju u srcu Pariza. Smješten u Canal Saint-Martin četvrti, hotel Bouchardon predstavlja očaravajući spoj elegancije i nostalgije, pružajući posjetiteljima jedinstveno iskustvo koje evocira duh sedamdesetih godina.

Belgijski arhitekt Bernard Dubois predstavio je svoju viziju dizajna koja istovremeno oživljava i suvremenizira estetiku prošlog desetljeća. Kroz pažljiv odabir materijala, boja i tekstura, Dubois je stvorio prostor koji odiše toplinom i udobnošću, ali istovremeno očarava svojom suptilnom elegancijom.

hotel Bouchardon

hotel Bouchardon

Hotel Bouchardon – retro oaza

Dizajniran kao aparthotel s 11 elegantnih apartmana, svaki s vlastitom kuhinjom i blagovaonicom, Bouchardon nudi intimnu atmosferu koja poziva goste da se osjećaju kao kod kuće. Drveni paneli oblažu zidove hodnika, dok se u apartmanima prostiru mekane tkanine u toplim nijansama smeđe boje. Zelena podna obloga dodaje notu svježine prostoru, dok se žuti detalji unose kako bi razigrali paletu boja.

interijeri

arhitektura

Posebno izrađen namještaj, koji je dizajnirao sam Dubois, ističe se svojom originalnošću i karakterom. Svaki komad pažljivo je promišljen kako bi se savršeno uklopio u prostor i doprinio harmoniji dizajna. Osim toga, posebno izrađene lampe dodaju dodatni šarm prostoru svojim retro izgledom i toplim svjetlom.

Dubois je bio vođen željom da stvori prostor koji će istovremeno pružiti osjećaj sigurnosti i intimnosti, te izazvati osjećaj nostalgije za prošlim vremenima. Kroz igru kontrasta i tekstura, postigao je savršenu ravnotežu između retro estetike i suvremenog dizajna.

interijeri

pariz

Hotel Bouchardon u Parizu nije samo mjesto za boravak, već i oaza koja nudi jedinstveno iskustvo putovanja kroz vrijeme. Sa svojim retro šarmom i modernom elegancijom, ovo je mjesto koje će zasigurno ostati urezano u sjećanju svakog posjetitelja. Stoga, ako u skorije vrijeme planirate ići u Pariz, neka ovaj hotel bude na vašoj listi. Za sve ljubitelje retro dizajna ovo je nezaobilazno mjesto u kojem boravak u glavnom gradu Francuske dobiva neku drugu dimenziju.

SAZNAJ VIŠE: