Giancarlo Valle ima predivnu kolekciju tepiha

Nedavno smo naišli na najavu nove kolekcije tepiha dizajnera Giancarla Valleta koja nam se jako svidjela. Takve originalne stvari uvijek želimo u domu i zato vam donosimo prvi pogled na nadolazeću kolekciju mekanih tepiha koji spajaju skandinavsku tradiciju i uspomene dizajnera
07.01.2023.
IMAGE SOURCE: Nordic Knots / Giancarlo Valle

Dizajner interijera Giancarlo Valle odrastao je svugdje. Njegovi su roditelji Peruanci talijanskog podrijetla, a s njima se selio u San Francisco, Caracas, Chicago i u Guatemalu. Sva ta mjesta su oblikovala radove u kojima se hrabro odražava Valleovo nasljeđe. Premda često kombinira elemente poznate mu iz ranijeg života, inspiraciju također traži diljem svijeta. Za najnoviju suradnju odabrao je Nordic Knots i uz njih osmislio odvažnu kolekciju tepiha. Brend Nordic Knots izrađuje tepihe inspirirane ljepotom nordijskog svjetla, boja i krajolika. Uz bezvremenski dizajni visokokvalitetne materijale, žele skandinavsku estetiku prenijeti u svaki dom.

Arhitektonski Studio Giancarlo Valle ima sličnu misiju. Uz holistički pristup stvara profinjene i razigrane projekte za klijente koji žele nešto drugačije od svojih interijera. 2019. godine Giancarla Vallea je Architectural Digest smjestio na listu 100 najvećih talenata u industriji, a o radu studija pisali su i The Wall Street Journal, Vogue i W Magazine.

U estetici prostirača susreću se Guatemala i Skandinavija, u obliku rukom crtanih grafika koje podsjećaju na švedsku folklornu tradiciju i namještaj kakvog je Giancarlo Valle imao u djetinjstvu. Tepisi naziva „Hands“, „Buds“ i „Loops“, izrađeni su od novozelandske vune i dolaze u nekoliko različitih boja. Zemljano-smeđi i zeleni imaju upečatljive ornamentalne ukrase, dok se na žutim i crvenkasto smeđim tepisima nalaze se otisci koji se ponavljaju. Cijeli lookbook kolekcije snimljen je u švedskoj pokrajini Hälsingegårdarn u kojoj su se izrađivale tradicionalne folklorne slike koje su poslužile kao inspiracija.

Nordic Knots x Giancarlo Valle kolekcija bit će dostupna od 1. veljače ove godine na web stranici Nordic Knotsa https://nordicknots.com/us/ ,a mi vam preporučamo da za sada pogledate i ostale tepihe iz ponude.

SAZNAJ VIŠE: