Vraća se najgori festival na svijetu o kojem je snimljen hit dokumentarac

Fyre Festival je bio najveći fijasko u povijesti glazbenih događaja, a njegov ga osnivač, koji je završio u zatvoru zbog prijevare, ponovno organizira
11.04.2023.
IMAGE SOURCE: Netflix/ Hulu/ Pinterest

Sjećate se neslavnog Fyre Festivala koji je proglašen najboljim partyjem koji se nikad nije dogodio? E pa, čini se da se baš taj Fyre Fest vraća sa svojim drugim izdanjem što je sve ostavilo bez teksta. Poduzetnik Billy McFarland, osnivač ovog glazbenog događaja, jučer je napisao na Twitteru: „Fyre Festival II se konačno održava. Reci mi zašto bi trebao biti pozvan.“ Poprilično pretenciozno nakon prijevare desetljeća po pitanju ovakvih velikih događanja.

Što se dogodilo na Fyre Festivalu?

Billy McFarland je zajedno sa svojim tadašnjim partnerom Ja Ruleom 2017. godine organizirao luksuzni glazbeni festival u svrhu promocije aplikacij „Fyre“ za booking glazbenih talenata. Fyre Festival bio je smješten na privatnom otoku Pabla Escobara na Bahamima te su ga promovirale razne poznate i utjecajne osobe, kao što su Bella Hadid, Kendall Jenner i Emily Ratajkowski. Pozornica je bila rezervirana za izvođače poput Migosa, Lil Yachtyja, Blink-182 i mnoge druge, a karta koja je koštala do 100 000 dolara obećavala je posjetiteljima festivala luksuzni smještaj, najbolju hranu, glazbu, umjetnosti i avanturu. Što su posjetitelji zapravo dobili? Madrace na podu natopljene kišom i tanjure od stiropora na kojima su se od hrane nalazili samo sendviči sa sirom.

Ozloglašeni McFarland zgrnuo je milijune od investitora, a katastrofa na festivalu je toliko odjeknula da su snimljena čak dva dokumentarca o ovoj prevari. McFarland je optužen, priznao je krivnju za dvije točke optužnice te je 2018. osuđen na šest godina zatvora, dobivši uputu da vrati 26 milijuna dolara svojim investitorima. Ovaj poduzetnik je pušten ranije iz zatvora u ožujku 2022. godine i sada kada je na slobodi, priprema novo izdanje festivala. Još nisu objavljene informacije o tome kada ili gdje će se festival održati, no nas doista zanima je li riječ o još jednoj velikog prijevari i hoće li se zaista netko na tom festivalu pojaviti?

SAZNAJ VIŠE: