Frandinavian je nova modna riječ koju trebate znati

Luksuzni basic komadi u kombinaciji s statement modnim dodacima opisuju Frandivian estetiku i taj bismo stil svakako trebali usvojiti
25.07.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram: @filippahag, @thefashionguitar, @hoskelsa, @matildadjerf, @pernilleteisbaek

Skandi stilistica i Instagramerica Fillippa Hägg stoji iza ovog termina koji označava poseban miks francuske i skandi estetike koji je postao zaštitni znak mnogih skandi influenserica. Do sada ga sigurno već prepoznajete (a vjerujemo i da ste ga koristili kao inspiraciju), samo što niste znali da ima i službeno ime. Skrolajte i odmah će vam biti jasno na šta mislimo: bezvremenski francuski komadi kombinirani tako da se uklope u skandi minilizam i udobnost od kojih ove djevojke nikad ne odustaju. 

Kako ovo izgleda u praksi? Jednostavno. Luksuzni basic komadi akcentirani nekim elementom u boji, neobičnom teksturom ili volumenom (jedan od osnovnih komada je i mušku kaput ravnog kroja s oversized ramenima). Kompletan dojam je klasičan, ali na mladalački i neusiljen način.

@FILIPPAHAGG

Pored gore spomenutog kaputa, možda najprepoznatljiviji komad Frandinavian estetike jest i slično krojen oversized blejzer u nekoj neutralnoj boji ili dezenu, uparen s mini dužinama ili širokim hlačama visokog struka. Sljedeći na listi je definitivno dobar par traperica, kao i muške košulje, a tu su i klasične crne ili smeđe naočale s dezenom kornjačevine, ravne cipele.

A kada se sklopi ta neutralna capsule osnova, prelazimo na statement komade. Neočekivan printovi – od kaputa do marame, jednobojni akcenti (plava, crvena i zelena prednjače) ili upadljiv komad nakita. Podrazumijeva se da je po kombinaciji jedan takav komad, i da, podrazumijeva se da ćete, ako slijedite ovaj stilski recept, uvek izgledati odlično.

SAZNAJ VIŠE: