SEARCH

Francuskinje vs Skandi vs Amerikanke: što zapravo znači prirodna ljepota

Donosimo vam ultimativni beauty vodič s kojim ćete postići "prirodni look" poput Francuskinje, Skandinavke ilu Amerikanke
13.04.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram/ Pinterest
RECOMMENDED

U “I woke up like this” više nitko ne vjeruje, osim ako nije ironično. Fer i pošteno. 

Koliko god ga voljeli (a volimo ga), taj “prirodni look” se poprilično razlikuje od toga koga pitate i koga gledate. Naše omiljene Francuskinje, Skandinavke i Amerikanke pod njim podrazumijevaju poprilično različite stvari, ali ne dajte se zbuniti: pred vama je utimativni cheat sheet, zajedno s proizvodima koji će vam uljepšati život – a da samo vi znate što ste sve stavili.

FRANCUSKINJE

Rumenilo

Francuskinje su poznate po tome da ne pristaju na kompromis po dvjema stavkama: moraju izgledati šik i kao da se apsolutno ne trude. Ovo vrijedi kako za šminku tako i za kosu koja izgleda kao da nikada nije stilizirana (čitaj: šišana s dugačkim skoro neprimjetnim “stepenicama” i nejednakim šiškama). Kada je makeup u pitanju, ne mogu živjeti bez kremastih tekstura i prirodnog rumenila ili hibridnih proizvoda za usne i obraze koje uglavnom nanose prstima, kao i maskare koja razdvaja i izdužuje trepavice, ali ih ne otežava (+ malo crne olovke za oči nanesene uz korijen trepavica). 

SKANDINAVKE

Sjajno, zalizano i minimalistički

Razdjeljak na sredini i prirodna tekstura kose, ili precizno zalizani i sjajni repovi i niske punđe su zaštitini znak Skandi djevojaka baš kao i sjajna koža. Za razliku od Francuskinja, one izbjegavaju ružičaste tonove i drže se neutralnijih bež i smeđih nijansi laganih providnih tekstura, a poseban naglasak stavljaju na obrve koje su jednako glossy i začešljane na gore. Pomalo iznenađujuće, skoro uvijek su blago preplanule što je lako postići s par make up trikova.

AMERIKANKE

Manekenka na slobodnom danu

Kod Amerikanki, ni prirodno ne izgleda baš sasvim prirodno. Njihov nomakeup makeup je po uzoru na profesionalne modele s retro vibeom devedesetih, a kosa valovita kao dan-dva nakon feniranja. Ujednačen ten tekućim puderom ili kremastom formulom u stiku, blagi contouring cijelog lica (često i umjesto sjenila), savršeno počešljane i istaknute obrve, guste trepavica i nekoliko slojeva maskare, nude ruž lagane mat teksture su neophodni za njihov ne-baš-minimalistički pristup. I na zaboravite šampon za suho pranje kose za volumen.

Francuskinje vs Skandi vs Amerikanke: Šta zapravo znači prirodna lepota (фото 19)
MATCH STIX CONTOUR SKINSTICK, FENTY BEAUTY (SEPHORA)

SAZNAJ VIŠE:
Kristina Mikulić
| 20.12.2022.