Fendi ima najljepšu paletu boja za proljeće pred nama

Kim Jones nas je raznježio s novom proljetnom kolekcijom za kuću Fendi koja je prikazana jučer u sklopu Tjedna mode u Milanu. Paleta boja je fenomenalna
23.09.2022.
IMAGE SOURCE: imaxtree

Često se razgovara o preopterećenosti dizajnera i pritisku koji osjećaju prilikom kreiranja kolekcija. Sve je postalo užasno brzo i nitko više ne ovisi o jesenskim i proljetnim kolekcijama. Tu je beskonačan niz „dropova“, ekskluziva i suradnji koje se događaju iz mjeseca u mjesec. Industrija je postala kao stroj koji melje kreativce i ne dozvoljava im da zastanu. Kim Jones s druge strane, nema problema s produkcijom i inspiracijom. On godišnje producira 12 kolekcija i doista je dostojan nasljednik Karla Lagerfelda koji je bio poznat kao najveći radnik u modnoj industriji. Jones ga je naslijedio na poziciji kreativnog direktora kuće Fendi i zasad mu ide jako dobro. Moramo vam priznati da nismo previše skloni couture kolekcijama koje radi za Fendi, ali pret-a-porter nas uvijek ugodno iznenadi. Također ćemo kazati da smo najveći obožavatelji njegovog rada u Dioru i mislimo da je Jones jedan od najboljih dizajnera kada govorimo u muškoj urbanoj modi.

Fendijeva revija je bila oda kultnom logotipu kuće. I sama Silvia Venturini je kazala da sve uvijek počinje od duplog slova F koje je osmislio Lagerfeld. Kolekcija je bila puna referenci na Lagerfelda i njegove prijašnje uspješnice, ali Jones je svemu dao svoj moderni pečat. Zamislite kombinaciju sporta i elegancije, 90-ih i 2000-ih, sve u najljepšoj paleti boja koja se protezala od zemljanih tonova do tonova breskve, zelene i ledeno sive.

SAZNAJ VIŠE: