Dvije naslovnice koje su izazvale buru ovaj tjedan

Američki Vogue i Interview Magazine su obišli sve medije zahvaljujući naslovnicama koje su privukle pažnju iz različitih razloga
09.09.2022.
IMAGE SOURCE: Tina Barney za Vogue/ Nadia Lee Cohen

Ako ste scrollali Instagramom ovaj tjedan (a male su šanse da niste) sigurno ste naletjeli na dvije naslovnice koje su objavljene u roku od dva dana i koje su totalna estetska suprotnost. Na naslovnici američkog Voguea se nalazi predivna glumica Jennifer Lawrence.
Znamo da je američki Vogue suho jezero kreativnosti i da ne možemo očekivati neka čuda, ali fotografija koju su odabrali za cover izgleda kao da je snimana za neki lokalni lifestyle časopis i nimalo nije dostojna prvog velikog intervjua jedne od najboljih mladih glumica otkako je postala majka.

U ovom mišljenju nismo usamljeni jer su društvene mreže prepune komentara u stilu „listopad na fotografiji“, „živa dosada“, „Vogue je napravio jedno veliko ništa“. Ni fotografije koje se nalaze unutar časopisa nisu neki vrhunac kreativnosti. Kompletan dojam ovog izdanja je kao da nisu imali vremena za osmišljavanje koncepta pa su na brzinu snimili nešto tek toliko da se snimi.

modni magazini

Onda dolazimo do Kim Kardashian i njene naslovnice za Intervju Magazine s kojom su pokušali „srušiti Internet“. Kim K i njena stražnjica nisu neki koncept koji nas više šokira ili mami. Ta stražnjica je dobila svoje Instagram profile, naslovnice i natpise u medijima. Razumijemo koncept koji se poigrava s art filmom Gummo iz 1997. u kojem je glumila Chloe Sevigny, ali nam se čini da su ljudi već umorni od Kardashiana i „razotkrivajućih“ intervjua u kojima realno lažu i vrte vlastiti narativ. Inače, fotografije potpisuje fantastična Nadia Lee Cohen koja je jedno od najzanimljivijih lica na svjetskoj art i foto sceni.

Što mislite o ove dvije naslovnice?

SAZNAJ VIŠE: