Donosimo vam korisne trikove za slojevite stylinge

Došli su nam hladni dani, a s njima i slojevito oblačenje. Ako trebate trikove kako i na koji način najbolje iskombinirati odjeću da biste maksimalno zaokružili svoj styling, imamo ideje iz aktualnih kolekcija
28.11.2022.
IMAGE SOURCE: Miu Miu/ The Row/ Comission/ Tibi/ Bottega Veneta

Teško je sakriti osmijeh kada ugledamo riječ “slojevito” na listi trendova. Nećemo se lagati, ovakve kombinacije često su najzanimljivije i najrazigranije (da ne pričamo o tome koliko su pritom praktične irl). Dakle, lyering i nije neki trend već neophodnost. Izdvojili smo najbolje vizuale iz aktualnih kolekcija. 

Dolčevita + PULOVER + BIJELA KOŠULJA

Džemper na V-izrez je odlična osnova za savršeni slojeviti look. Ugledamo se na Miucciu Pradu koja ga godinama nosi s običnom bijelom majicom, a jedan od omiljenih trikova ove sezone spazili smo u The Row lookbooku: tanka rdolčevita ispod bijele muške košulje ispod pulovera. Vibrantne boje ovdje djeluju vrlo elegantno zato što ih bijela boja košulje smekšava i smiruje. 

Dolčevita + KOŠULJA + PRSLUK + SAKO

Dolčevita ispod oversized košulje je zanimljiv obrat za poslovne kombinacije, a bit će vam toplo čak i kada su temperature vani niske. Kada jednom savladate ovaj prvi korak, izdignite kombiniranje na viši nivo dodavanjem prsluka i blejzera, baš kao u lookbooku kul američkog brenda Comission. Navijamo da dodate i svjetlucavu suknju.

DUGI RUKAV + DUGI RUKAV
(+ DUGI RUKAV)

Miuccia Prada stalno ponavlja oprobane kombinacije, a jedna od njih podrazumijeva i nekoliko majica ili vrlo tankih džempera dugih rukava jedan preko drugog. Ovo smo već vidjeli na revijama za Miu Miu 1997. i muškoj Prada kolekciji za 2009. godinu (koju je stilizirala Lotta Volkova), a kombinoirane su majice iz slične neutralne svjetle palete – bijela, bež i svjetlosiva.

FLEECE DUKS + KOŠULJA

Amy Smilovic, osnivačica brenda Tibi, sebe naziva kreativnim pragmatikom zato što nikada ne žrtvuje udobnost na uštrb mode, već se igra proporcijama, detaljima i neobičnim spojevima. Njeni krajnji rezultati praktično nam žive u glavi rent free, a jedan od primjera smo vidjeli i u novoj Tibi kolekciji: duks koji kao da je namijenjen boravku u prirodi uparen je s upeglanom poslovnom košuljom. Kreativni pragmatizam u najčistijoj formi.

DŽEMPER + DŽEMPER

Jedan džemper direktno na sebe, drugi preko kaputa poput šala. Pri tom se ne mora raditi o teškom pletivu, tanka vuna savršeno obavlja fuknciju i izgleda neočekivano, što se može vidjeti u (još jednom) primjeru iz The Row lookbooka.

HALJINA + DŽEMPER VEZAN OKO STRUKA

S (hladne) ulice ušli ste u dobro zagrijanu prostoriju i postalo vam je nepodnošljivo vruće – problem koji nas sve mori u ovo doba godine. Jednostavno rješenje nam stiže s Bottega Veneta revije koju je stilizirao Alastair McKimm, glavni i odgovorni urednik magazina iD: skinite džemper i svežite ga oko struka.

SAZNAJ VIŠE: