SEARCH

David Tennant se još jednom vraća kao Doctor Who

U duhu obilježavanja šezdesete godišnjice emitiranja serije „Doctor Who“, voljeni glumac David Tennant se vraća u glavnu ulogu Gospodara Vremena
29.12.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram @bbcdoctorwho
RECOMMENDED

James Bond je najdugotrajnija britanska franšiza, ali svi zaboravljaju na Doctor Who seriju koja je samo godinu dana mlađa od filmova o agentu 007. Avanture Gospodara Vremena započele su još davne 1963. godine kada je engleski glumac William Hartnell utjelovio Doctora i započeo ovu veliku priču koja traje i dan danas. Novije doba Doctor Whoa smatra se s dolaskom devetog Doctora čiju je ulogu preuzeo Christopher Eccleson. Međutim, glumac koji je svim obožavateljima Doctor Who serije zauzeo posebno mjesto u srcu bio je David Tennant. I na naše oduševljenje, vraća se u ovu veliku ulogu, barem na kratko.

Davida Tennanta jako volimo, ne samo kao desetog Doctora Whoa, već i u drugim brojnim filmskim projektima u kojima je zasjao njegov glumački talent. Zato smo se posebno razveselili kada smo saznali da će se Tennant vratiti u ulogu voljenog Doctora. Kao što smo već ranije spomenuli, Doctor Who je kultna serija koju ne smijemo zaboraviti kada govorimo o dugotrajnosti neke TV emisije. Ona je oborila rekord za najdužu znanstveno-fantastičnoj seriju, a 2023. godine obilježava 60 godina od emitiranja prve epizode na BBC-ju.

I baš zbog obilježavanja ove jubilarne godišnjice, David Tennant ponovno uskače u glavnu ulogu, a gledat ćemo ga u specijalu nove sezone koja će premijerno biti prikazana u studenom 2023. godine.

Uz Tennanta, Catherine Tate se vraća u ulogu Donne Noble, prpošne suputnice desetog Doctora, dok će Neil Patrick Harris glumiti još neimenovanog negativca. Jacqueline King i Karl Collins također će reprizirati svoje uloge kao Sylvia Noble i Shaun Temple. Ruth Medeley pridružuje se seriji kao novi lik Shirley Anne Brigham.

Davida Tennanta gledat ćemo samo u jednoj epizodi jer nakon njega nastupa najnoviji, petnaesti Doctor. U toj će se ulozi pronaći mladi glumac Ncuti Gatwa koji je glumio u Netflixovoj popularnoj seriji „Sex Education“. Njegova sezona Gospodara Vremena trebala bi se prikazivati nekada u 2024. godini.

SAZNAJ VIŠE: