Dark mermaidcore: zavodljivi twist na sirenski trend

Popularna mermaidcore estetika dobila je svoju tamniju verziju koja je inspirirana zavodljivim sirenama iz mračnih dubina
31.05.2023.
IMAGE SOURCE: Morgane Maurice/ Cris Fragkou

Za zavođenje više nisu potrebne sirenske pjesme koje često možemo vidjeti u filmovima, već sirenski izgled koji se pretvorio u najnoviji beauty trend.  Boje nadahnute oceanom s daškom tamnog glamura i mokrom kosom te svjetlucava koža i hipnotičke oči sve su što vam treba da uronite u mračne dubine i postignete privlačnost sirene. Mermaidcore je dobio novi krak: svoju tamniju verziju koja nas više podsjeća na mitska bića koja zavode mornare nego na Disney Malu sirenu.

Volimo vesele, morske boje mermaidcorea, no jako nas privlači tamna strana trenda inspirirana sirenama iz mračnih dubinama koje pjevaju pjesmu zavodljivosti i navode nas na uništenje. Da je dark mermaidcore zauzeo svoje mjesto u svijetu trendova, pokazuju i modeli koji su šetali pistom SS23. Djevojeke su šetale s mokrom, zamršenom kosom s kojom su izgledale kao da su se malo prije borile s jakim valovima. Blumarine je samo jedan od mnogih brendova čiji su modeli izgledali kao razbarušene sirene iz lagune u lepršavim haljinama.

Što se tiče šminke svjetlucava sjajna koža je izgled sezone uz dodatak svjetlucavih usana ledenog tona. Ako to nije bilo dovoljno da hipnotizira mornare do smrti „siren eyes“ trend na TikToku sigurno bi ih dokrajčio. Izgled uključuje tamnu olovku za oči i strateški postavljene točkice koji u kombinaciji pomažu nositelju da kanalizira svoju tamnu žensku energiju i opčini sve oko sebe.

SAZNAJ VIŠE: