Coolvintage vraća dušu vintage Land Rover modelima

Coolvintage tim je restauratora iz Portugala koji stare modele Land Rovera detaljno obnavlja
23.02.2024.
IMAGE SOURCE: @coolvintage
RECOMMENDED

U Portugalu postoji svijet u kojem se spajaju povijest i avantura, te vožnja dobiva potpuno novu dimenziju. Coolvintage tim je restauratora i entuzijasta starih Land Rovera koji starim i trošnim automobilima vraćaju dušu i ponovno ih vraćaju na cestu, u još boljem izdanju nego prije. Sami tvrde kako slave umijeće putovanja i mogućnost pronalaska spokoja i ljepote u ovom ubrzanom svijetu koji ovisi o tehnologiji.

Coolvintage Land Rover

Land Roveri koje Coolvintge tim restaurira nekada su bili svjedoci brojnih putovanja po raznim terenima, s različitim ciljevima njihovih vlasnika i onda su samo ostavljeni, jer svijet napreduje, a samo je prirodno da s njim napreduju i ljudske preferencije, u ovom slučaju oko vozila. Coolvintage vraća dušu u ova stara vozila i daju im novu priliku u životu, a time i promiču uživanje bez tehnologije, a sam osnivač Coolvintage – a tvrdi kako je tek kada je sjeo za volan Land Rover Series 3 okusio istinsku slobodu.

Land Rover

Usudili bismo se reći kako Coolvintage ne obnavlja samo vozila, već stvaraju prava umjetnička djela u koje se ulaže mnogo truda i vremena. Svako vozilo rastavljaju do onog zadnjeg vijka i tek onda se upuštaju u detaljnu restauraciju, koja često zna potrajati, ali savršenstvo se ni ne treba požurivati. Vlasnici ovih Land Rovera ne voze samo obična vozila, već žive uzbudljiv način života u kojem nije važno samo odredište, već i samo putovanje na kojem se stvaraju razne priče i uspomene.

COOLVINTAGE LAND ROVER
COOLVINTAGE LAND ROVER
COOLVINTAGE LAND ROVER

Osnivač Coolvintage – a Ricardo Pessoa nema samo oko za restauraciju Land Rovera, već je umjetnički nadaren u svim segmentima, pa se tako na službenoj stranici mogu pronaći različite fotografije i printovi s njegovim potpisom, kao i nekoliko knjiga, a onu s nazivom Portugal želimo imati na našem stolu. Osim čitave priče iza Coolvintage – a nas je oduševio i njihov Instagram koji je prepun fotografija vozila koja su restaurirali, ali ne tipičnih studio fotografija (iako ima i takvih), već onih iz stvarnog života s putovanja na koje su odvezli svoje nove vlasnike, te priča od kuda su originalno došli.

SAZNAJ VIŠE: