SEARCH

Coffee table knjige koje će vas provesti po čitavoj Europi

Ako još uvijek nestrpljivo iščekujete svoj godišnji odmor, dopustite da vas ove coffee table odvedu na put Europom i možda vas motiviraju na kupnju avionske karte
26.06.2024.
IMAGE SOURCE: Assouline/ Taschen
RECOMMENDED

Obožavamo putovati, a ljeti smo dodatno motivirani da se otisnemo na put jer nas lijepo sunčano vrijeme jako dobro posluži. Daleke destinacije su iznimno primamljive, no moramo priznati da Europa ima svoju čar. U svakom kutku našeg kontinenta, pronalazimo skrivene ljepote prirode, ispijamo kave na šarmantnim terasa kafića, hodamo ulicama velegradova i šetamo po plažama europskih uvala. Spremni smo istražiti još jedan djelić neke europske zemlje, no do godišnjih odmora moramo se strpjeti. Zato ćemo dopustiti da nas ove coffee table knjige odvedu na put po Europi i dodatno nas motiviraju na kupnju avionske karte.

Italian Chic, Assouline

Iz Assouline izdanja stiže knjiga koja slavi sve aspekte Italije: bogatu povijest Rima, renesansnu umjetnost Firence, graciozne kanale Venecije, visoku modu Milana, prepoznatljivu tjesteninu alla bolognese iz Bologne, šarenu arhitekturu Portofina i treperavo plavo vode Caprija i Amalfijske obale.

Ova će vas knjiga prebaciti među Talijane koji sve rade polako, uživaju u životu, fantastično se oblače i točno znaju koji sastojak će dodati da njihova pašta bude božanstveno ukusna.

coffee table knjiga europa

Paris Chic, Assouline

Pariz možda ima svoje tamne strane i sve nas može uhvatiti pariški sindrom ako očekujemo blještavilo i isključivo blještavilo, no neosporno je da je ovo grad u koji se vrlo lako zaljubiti. Šik postoji u svakom prostoru: od neobičnih bistroa, slikovitih uličica pa do umjetničkih ateljea do veličanstvenih kipova.

coffee table knjiga europa

U suradnji, autorica Alexandra Senes i fotograf Oliver Pilcher otvaraju vrata nekih od najsofisticiranijih domova u Parizu, dijeleći intimne portrete različitih obitelji. Tihi, svakodnevni trenuci pariškog života ovjekovječeni su kroz Pilcherov objektiv. Spomenici ne čine grad; to rade ljudi.

coffee table knjiga europa

coffee table knjiga europa

coffee table knjiga europa

Great Escapes Greece. The Hotel Book, Taschen

Zemlja bogova i učenjaka, rodno mjesto demokracije i zapadne filozofije, Grčka je jedno od najpopularnijih mjesta za odmor. Ali ima više toga u čemu možete uživati ​​od otoka i plaža. U ovom izdanju serijala knjiga Great Escapes, Angelika Taschen predstavlja najljepše grčke hotele s prekrasnim fotografijama te preporukama knjiga i filmova.

coffee table knjiga europa

Budapest Gem, Assouline

Budimpešta, živahni glavni grad Mađarske, grad je očaravajućih kontrasta. U zapadnom dijelu grada, Budimu, znamenitosti kao što su Ribarski bastion, Budimski dvorac i Matijaševa crkva svjedoče o njegovoj bogatoj povijesti, dok se peštanska strana može pohvaliti modernim ikonama kao što su zgrada Parlamenta, zgrada Opere i Trg heroja. Lančani most Széchenyi graciozno premošćuje Dunav, povezujući dvije polovice grada.

coffee table knjiga europa

Izvan svoje legendarne prošlosti, Budimpešta pulsira dinamičnom sadašnjošću, utjelovljenom fuzijom kulture i kreativnim žarom. Umjetnici, filmaši i inovatori ovdje napreduju, spajajući nostalgiju s energijom okrenutom budućnosti. Budapest Gem, s originalnom fotografijom Olivera Pilchera, bilježi bit grada, nadahnjujući čitatelje svojom bezvremenskom privlačnošću.

coffee table knjiga europa

coffee table knjiga europa

coffee table knjiga europa

Monte Carlo, Assouline

Riznica sjaja i glamura čeka vas na ekskluzivnoj obali duž Sredozemnog mora. Istaknuti igrači, profesionalni sportaši i međunarodne zvijezde hrle u Monako u gomilama. Iako je prepun blistavih sportskih automobila, luksuznih apartmana, super-jahti i neograničene zabave, ovom stjenovitom rtu ne nedostaje kulture i povijesti. Suverena obitelj osigurava očuvanje i cijenjenje istaknute baštine kneževine. A njegova pretjerana raskoš jednaka je njegovom šarmu.

coffee table knjiga europa

coffee table knjiga europa

coffee table knjiga europa

S ekskluzivnim slikama iz arhiva palače i predgovorom princa Alberta II od Monaka, knjiga Monte Carlo čitateljima nudi sjedalo u prvom redu s VIP pristupom dragulju Francuske rivijere: zavirite privatne zabave zvijezda A liste, restorane s Michelin zvjezdicama te kutne hotele, muzeje i casina.

coffee table knjiga europa

coffee table knjiga europa

Vienna. Portrait of a City, Taschen

U ovoj knjizi Taschen izdanja, istražite grad arhitektonskog sjaja, sveprisutne povijesti i neusporedive baštine umjetnosti, dizajna i glazbe. Ova zbirka okuplja stotine fotografija iz posljednjih 175 godina kako bi pratila povijest Beča; od carskog grada do moderne metropole, od glavnih znamenitosti do skrivenog blaga i od procvata fin de sièclea do Hladnog rata.

coffee table knjiga europa

coffee table knjiga europa

SAZNAJ VIŠE: