SEARCH

Crush alert: chefovi su nam posebno privlačni u zadnje vrijeme

Chefovi su sve zastupljeniji na malim ekranima u serijama i filmovima, a možemo reći kako polako razvijamo simpatije prema nekima. Zašto nam se chefovi sviđaju?
03.02.2025.
IMAGE SOURCE: @emilyinparis/IMDb/Pinterest
RECOMMENDED

Neki dan smo pisali o pomami za starijim muškarcima iz Hollywooda, a sada smo se sjetili jedne skupine koju vrlo često previdimo. Chefovi. Bilo da se radi o vrhunskim kuharima ili fiktivnim likovima, muški kuhari već neko vrijeme osvajaju srca diljem svijeta. Nismo sigurni je li do načina na koji se kreću u kuhinji, bacaju povrće u wok tavi ili pak sjeckaju povrće izrazito sitno, ali smo sigurni kako se često uhvatimo da razmišljamo o nekim od najpoznatijih chefova trenutno (da, ovdje uključujemo i sve omiljene chefove iz serija i filmova). Kulinarski svijet se transformirao iz prostora gdje se hrana jednostavno kuha, u mjesto gdje se pričaju priče, izražava se kultura, ali se po novom i crpi inspiracija za odlične likove brojnih serija i filmova iz čega vidimo koliko su muški kuhari danas poželjni. No, što nas zapravo toliko fascinira kod chefova?

The Bear chef

Chefovi su odavno prestali biti isključivo majstori zanata, oni su sada i na jedan način umjetnici, jer njihova kreativnost prelazi granice običnog tanjura i vodi nas u svijet koji kombinira okuse, teksture, ali i angažira vid. Kada pričamo o profesionalnim chefovima, poput Anthonyja Bourdaina, onda možemo reći kako iza njihovih jela stoji kreativan proces zbog kojeg svaki zalogaj postaje nova avantura, a sama činjenica kakvih se sve kombinacija jedna osoba može sjetiti nam je vrlo zanimljiva i privlačna. Osim toga, brojni profesionalni kuhari su postali i svojevrsne poznate osobe i stvorili su čitav brend oko svoga imena, a svi znamo kako je teško odoljeti šarmu poznatih. Sigurni smo kako svatko gaji tajni crush prema nekom profesionalnom kuharu i njihovim jelima, a ne trebamo ni spomenuti kako je potpuno neosporivo koliko dobro rade to što rade.

Anthony Bourdain chefovi

Anthony Bourdain

No, uz profesionalne chefove, razvili smo i simpatije prema nekolicini fiktivnih chefova. Naravno da se referiramo na Carmy Berzatta iz serije The Bear i Gabriela iz serije Emily u Parizu. Obojica su izuzetno privlačni, talentirani, ali i motivirani postići ono što najviše žele – Michelinovu zvjezdicu. Njihove plave oči i neodoljiv šarm samo pridodaju njihovoj privlačnosti i velik su razlog zašto su upravo oni omiljeni likovi obožavateljima ovih serija. Jeremy Allen White je za svoju ulogu prošao poprilično rigorozne pripreme i radio je u nekoliko poznatih restorana, te se na ekranu čini kao da se kuhanjem bavi čitav svoj život, a svog lika utjelovljuje vrhunski. Iako je Gabriela vidimo u kuhinji nešto rjeđe, a više između dvije vatre, i dalje ne možemo odoljeti kada ga vidimo na ekranu u bijeloj pregači dok slaže neko naizgled jednostavno, a zapravo vrlo komplicirano predjelo.

Emily u Parizu chefovi

Paklena kuhinja chefovi

@urbanrhea

Credits to hallebbery 👩🍳💪 Masterchef Muscle Flex: When Guys Take Cooking to the Next Level! 📸💥 In this side-splitting video, watch as a girl hilariously impersonates men in the kitchen, giving their best “abs on display” cooking show. With each culinary move, there’s a not-so-subtle flex of the muscles, all for the sake of social media allure. It’s a riotous take on the lengths some go to make even a simple dish look like a full-on workout session! This light-hearted video is a testament to the creativity and humor found in the everyday moments. Get ready to laugh your way through this kitchen adventure! 🤣🥘 #AbsInTheKitchen #CookingComedy #FlexAndFlavors #homechefpartner #misfitkitchenshowdown #FunWithFood #SocialMediaCooking #viralvideo #viraltiktok #tiktokreels #viraltiktokvideos #viral #trendingnow #trending #fyp #fypシ #fypviralシ 📷

♬ original sound – urbanrhea – urbanrhea

Zbog društvenih mreža postoji i treća skupina kuhara (nikako ih ne možemo nazvati chefovima), koji svoje kulinarske sposobnosti i znanja predstavljaju na vrlo senzualan način. Možda su uvidjeli koliko žene padaju na kuhare ili su se samo željeli pohvaliti da se znaju snaći u kuhinji no, koji god da je razlog, svi u nama bude isti osjećaj – cringe (nažalost nema bolje riječi za ovo opisati od toga). Nažalost, nama sva ta videa izgledaju kao loši pokušaji udvaranja i stvaranja simpatija putem društvenih mreža te ih nikako ne možemo poistovjetiti s kuharima koji nam se uistinu sviđaju. Ne možemo poreći kako su simpatije prema chefovima većinski površne no, možemo reći kako njima itekako doprinosi taj neki šarm koji chefovi nose, bilo da su to u stvarnom životu ili samo na ekranu. Serije poput Emily u Parizu i The Bear koriste određeni idealizirani prikaz chefova kako bi nam ponudile likove koji su ne samo majstori u kuhinji, već i moderni romantični heroji.

@cedriklorenzen

Episode 2 | Teaching your next date how to cook. #dessert101 #datenight #foryouonly Description Below. Level “3rd succesful date!” Seafood Pasta Prep time: 30 mins Serves 1x stud and 1x fine shawty Ingredients: – 180g pasta – 80g finely sliced prawns – 80g finely sliced salmon – 75g fish stock or vegetable stock – 220g heavy cream – Splash of dry white wine – 120g Finely grated parmesan cheese, plus extra if needed – Small handful of finely chopped parsley – 1x Small finely chopped garlic – Small slice of lemon – Asparagus, trimmed/quartered – Neutral oil Instructions: 1. Preheat oven to 110°C/230°F and place your plates in the oven to keep them warm until plating. 2. Cook the pasta according to package instructions, but set the timer to 2 minutes less than recommended for al dente. Drain 3/4 of the water, reserving the remaining water with the pasta. Drizzle with olive oil, cover with a lid to keep warm to prevent it from sticking. 3. Heat a large non-stick frying pan until smoking hot. Add a generous amount of oil and add the prawns and salmon evenly. Allow them to cook undisturbed until golden on the bottom, flip once, season, and remove from heat to drain on paper towels. The seafood should be slightly undercooked at this stage. 4. Reduce the heat of the same pan slightly and add more oil along with the finely chopped garlic. Sauté until fragrant but do not burn, then add a splash of dry white wine to deglaze. Add the stock and reduce by half. Pour in the cream and continue reducing until the sauce thickens to about 2/3 of its original volume. Stir in Parmesan cheese. 5. Add the cooked pasta and some reserved water to the sauce. Reduce the heat to low and stir occasionally. 6. In another frying pan, heat a bit of oil until very hot. Add the asparagus and cook until just tender, retaining a crunchy texture. Set aside and keep warm. 7. Check the sauce for desired thickness and add more Parmesan cheese if needed. Stir in the cooked seafood, add some finely chopped parsley and a small squeeze of lemon juice. Adjust the seasoning and serve immediately. 8. Retrieve the warm plates and begin plating the pasta, top with the sautéed asparagus and a touch grated parmesan.

♬ Señorita – Shawn Mendes & Camila Cabello

SAZNAJ VIŠE: