Casa Soleto – umjetničko djelo u srcu Salenta

Uvijek uživamo u pronalaženju autentičnih i očaravajućih mjesta, a Casa Soleto se svojim posebnim dizajnom zasluženo našla na našoj listi
26.06.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @casa.soleto
RECOMMENDED

Casa Soleto je očaravajuća palača u samom središtu šarmantnog sela Soleto u Salentu. Plemenitu palaču pažljivo su renovirali Studio Andrew Trotter i Marcelo Martínez , čuvajući njena povijesna obilježja dodajući udobnost današnjice.

Između povijesnih zidova i originalnih podova, iznenadit ćete se modernim umjetničkim djelima, komadima suvremenog dizajna  i prekrasno restauriranim vintage namještajem. Dekor svijetlih i mirnih zelenih boja profinjen je i elegantan uz korištenje prirodnih materijala te delikatnih lanenih tkanina.

U prizemlju se nalazi dnevni boravak s izlazom na veličanstvenu blagovaonicu s kaminom i potpuno renoviranu kuhinju s izlazom na dvorište. Stara kapela kuće pretvorena je u veličanstveni dnevni boravak obojen zemljanim tonovima s dva odvojena kreveta koji djeluju kao prostrani kauč. Kuća ima i privatni vrt gdje bezbrižno možete uživati u čitanju knjige ili hlađenju u bazenu. Vanjskim stubištem se dolazi do tri prostrane dvokrevetne sobe s vlastitim kupaonicama od kojih jedna ima restauriranu kadu iz antičkog doba.

 Ovo je mjesto koje će oduševiti svakog ljubitelja dizajna i povijesti, a ako vas je kuća oduševila koliko i nas, na njezinoj web stranici uvijek možete rezervirati svoj ostanak u ovom malom raju.

SAZNAJ VIŠE: