BYREDO I RTFKT zajedničkim snagama ulaze u metaverse

Ova dva brenda udružili su se kako bi kreirali jedinstvene digitalne mirise koji će biti povezani s NFT-ovima
13.06.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram

Sve više i više brendova počinje pružati virtualno iskustvo svojim korisnicima. Metaverse je postao glavna nova stanica na kojoj se u vlak Weba 3 počinju ukrcavati brendovi iz beauty i modnog svijeta. Pa su tako Byredo, brend mirisa i makeupa na čijem je čelu Ben Gorham i RTFKT, digitalni modni startup u vlasništvu Nikea, udružili snage u lansiranju novog projekta „beauty-meets-Web3“.

Nadolazeće izdanje, kreiran u suradnji s agencijom M/M, uključuje nosive „aure“, a one obuhvaćaju prilagođene „digitalne i fizičke mirise“, kako je izvijestio Vogue Business. Ovi mirisi sadrže kombinaciju 26 sastojaka koji predstavljaju različite emocije. Mirisi su pakirani u bočice s NFC (near-field communication) oznakama i one se povezuju s NFT-ovima. Svaki prilagođeni parfem bit će lansiran kao digitalni kolekcionarski predmet u ograničenim količinama. Ovo označava prvi Byredov prodor u metaverse, slijedeći tako korake drugih beauty brendova kao što su Estée Lauder i Guerlain koji opasno ulažu u digitalno prostor. Najava ovog inovativnog projekta je došla ubrzo nakon što je Puig kupio većinski udio marke Byredo prošlog mjeseca. U međuvremenu, RTFKT, koji je Nike kupio krajem 2021. godine, pokreće uzbudljive NFT projekte u prostoru streetweara u partnerstvu s modnim divom sportske odjeće.

„Sviđala mi se ideja da se (parfem) secira na sirove materijale. Jedan miris ne može predstavljati ovaj virtualni svijet, pa smo formulirali leksikon elemenata koje kolekcionari mogu kombinirati po želji kako bi napravili nešto posve jedinstveno“, rekao je Gorham o svom najnovijem projektu u priopćenju za javnost. Suosnivač RTFKT-a Benoit Pagotto nadodao je: „Oduvijek smo željeli parfem, ali morali smo to učiniti drugačije, a Byredo je uvijek bio naš partner iz snova kako bismo ostvarili ovu viziju. Ovo je jedan od mojih najdražih projekata koji je u procesu, ideja koju imam već neko vrijeme, a Byredo je savršen partner za to.“ Nama je ova suradnja jako zanimljiva, a nadamo se da ćemo uskoro dobiti više detalja o Byredo x RTFKT lansiranju NFT-a.

SAZNAJ VIŠE: