BURO.SHOPPING: Top komadi i dodaci sa sniženja

Ako se vodite filozofijom da na sniženjima kupujete isključivo kvalitetne komade koji će vam trajati dugo, onda je ova shopping lista stvorena za vas
25.01.2023.
IMAGE SOURCE: Mona

Sniženja se mogu pokazati kao super prilika ili bacanje novca. Kako? Pa lako je pasti pod utjecaj nižih cijena i pokupovati pola trgovine u naletu ushićenja. Ne znamo koliko smo se puta vratili kući s komadima koji su bili u trendu i koje smo kupili „za neku prigodu“ i onda ih nikada nismo odjenuli. Naravno da ne pišemo ovo s ponosom, ali od tad smo naučili puno, a posebno u kategoriji shoppinga na sniženjima. Gledamo komade koje možemo uklopiti u ostatak ormara i koje nećemo nositi samo godinu dana. U toj namjeri smo prošetali do modne kuće Mona i odabrali sve što nam se uklapa u ovu filozofiju slow shoppinga. Izbor je stvarno velik i možda pronađete komad koji vam je baš trebao.

KOŽA

Mona je doista autoritet u kategoriji kožnih komada. Njihove jakne doslovno nestanu s polica i morate ih uloviti čim stignu u trgovine. Ako tražite bajkersku kožnu jaknu onda ciljajte na proljetne kapsulne kolekcije koje uskoro stižu. Na sniženju je ostalo tek nekoliko komada koje doista možemo smatrati vrijednom investicijom. Naš favorit je kratka prošivena kožna jakna koja ima široki zlatni lanac na ovratniku.

KAPUTI

Dobar kaput traje godinama ako je načinjen od vrhunske vune i ako ga adekvatno tretirate. Prolaz će uvijek imati klasični kaputi u crnoj boji, ali i karirani uzorak koji se svake sezone vraća u nekoj verziji. Odlučite li se za nešto ekstravagantniji kroj neka to bude „hourglass“ koji naglašava struk i bokove, a u Moni ćete ga pronaći u zelenoj kariranoj verziji

BLEJZERI

Postoji li netko kome nije potreban blejzer u ormaru? Ili čak nekoliko njih koje onda rotirate ovisno o raspoloženju i prigodi? Blejzere nosimo od jeseni do kasnog proljeća nekad u službi slojevitog odijevanja, a nekad umjesto jakne. Odličan su dodatak za večernje stylinge ako odaberete modele od satena ili one posute šljokicama. Veliku popularnost u posljednje dvije sezone uživaju kratki blejzeri boxy kroja i upravo su ti modeli naš favorit i to u kivi zelenoj nijansi koja najavljuje proljetnu sezonu.

TORBE

Mona je raj za sve ljubiteljice torbi. Njihove kolekcije imaju ponešto za svakoga. Tražite li crnu klasičnu torbu u koju vam stane sve za dan? Možda neki lijepi clutch u pastelnim bojama koji možete nositi u večernjim izlascima? Nedostaje vam trendovska torba s lancem koju ćete nositi s omiljenim trapericama, bijelom košuljom i blejzerom? Pogađate, u Moni ćete naći sve navedene primjerke.

MINI DODACI

Moramo vam priznati da su nam pažnju odmah privukle kape i to zimska verzija bucket hat modela koji izgledaju jako toplo i udobno. Na sniženju su trenutno dvije verzije u smeđoj i krem bijeloj boji. Obratite pažnju na remene u svim bojama koji su načinjeni od prave kože i možete ih kombinirati u ležernijim i formalnijim stylinzima. Tu su naravno i novčanici (i to najveći izbor novčanika koji smo vidjeli). Naš favorit je elegantni model od isprepletene kože u nijansi vanilije.

SAZNAJ VIŠE: