Bottega Veneta predstavila zanimljivu instalaciju na Tjednu dizajna u Milanu

Riječ je o popularnom dizajnerskom komadu poznatom po svojoj surovoj jednostavnosti i funkcionalnosti, a sada je reinterpretiran na način koji istovremeno poštuje njegovu povijest i donosi svježu perspektivu
18.04.2024.
IMAGE SOURCE: Bottega Veneta
RECOMMENDED

Bottega Veneta predstavila je zanimljivu i inspirativnu instalaciju nazvanu “On the Rocks” na ovogodišnjem milanskom tjednu dizajna. Ova prestižna modna kuća udružila se s renomiranim brendovima Cassina i Fondation Le Corbusier kako bi stvorila jedinstveno iskustvo koje spaja tradiciju, suvremenost i umjetničku inovaciju.

instalacija

Bottega Veneta instalacija

Glavni kreator projekta, Matthieu Blazy, nadahnuto je usmjerio kreativnu viziju, iznova oživljavajući LC14 Tabouret Cabanon, remek-djelo minimalizma koje je Le Corbusier prvotno oblikovao za svoju kolibu na prekrasnoj Côte d’Azur. Riječ je o popularnom dizajnerskom komadu poznatom po svojoj surovoj jednostavnosti i funkcionalnosti, a sada je reinterpretiran na način koji istovremeno poštuje njegovu povijest i donosi svježu perspektivu.

Milano

“On the Rocks” donosi novi pogled na LC14 Tabouret Cabanon kroz dva glavna elementa: tradicionalno drvo i luksuznu kožu, obilježenu Bottega potpisnom Intreccio tehnikom. Svaki element instalacije pažljivo je osmišljen kako bi istaknuo ljepotu i funkcionalnost originalnog dizajna, dok istovremeno donosi modernu estetiku i umjetničku vrijednost.

dizajn

Osim što slavi naslijeđe Le Corbusiera, ova suradnja također naglašava važnost ručne izrade i obrtničkog umijeća u današnjem svijetu dizajna. Kombinacija tradicionalnih tehničkih vještina s modernim umjetničkim metodama rezultira spektakularnim spojem prošlosti i sadašnjosti, koji privlači pozornost ljubitelja dizajna i umjetnosti diljem svijeta.

tjedan dizajna

dizajn

Izložena u prestižnom Palazzo San Fedeleu, budućem sjedištu Bottega Venete, “On the Rocks” postaje simbol spajanja prošlosti i budućnosti, tradicije i inovacije. Ova instalacija poziva posjetitelje da istraže složenost i ljepotu dizajna, dok istovremeno potiče razmišljanje o utjecaju umjetnosti na našu svakodnevicu. Ovaj projekt ne samo da predstavlja vrhunac kreativne suradnje između Bottega Venete, Cassine i Fondation Le Corbusier, već također ističe milanski tjedan dizajna kao ključni događaj u svjetskoj modnoj i dizajnerskoj industriji. “On the Rocks” postavlja nove standarde u pogledu inovacije, estetike i funkcionalnosti, dok istovremeno inspirira i potiče na razmišljanje o ulozi dizajna u suvremenom društvu. Ako ste u prilici i idete na Tjedan dizajna, svakako pogledajte ono zanimljivo djelo u Milanu.

SAZNAJ VIŠE: