BALAYAGE U DVA KORAKA JE NAJBOLJA PROMJENA KOJU MOŽETE NAPRAVITI ZA LJETO

02.06.2021.

Sjećate li se kada ste prvi put čuli za balayage? Mi ga se sjećamo iz prizora prezgodnih žena sa street style fotografija koje su jedne sezone sve odreda imale kose koje su izgledale kao da su ovaj trenutak došle s godišnjeg odmora na kojem ih je sunce pomilovalo baš tamo gdje treba. Ta „kosa s godišnjeg odmora“ je nešto što nas podsjeća na djetinjstvo. Kad smo bili djeca i kosa je bila netretirana, sunce bi odradilo svoje i kući bi se vratili s najljepšim prirodnim pramenovima koje smo mogli zamisliti. Tada ih nismo cijenili jer smo bili premali, a danas milijuni žena hrle u salone baš po takav prirodni look koji ostavlja dojam da se na kosi nije previše radilo. Pravilo je da stvari koje izgledaju najprirodnije obično zahtijevaju najveću ekspertizu, od ljepote lica do kose, te nije čudno da su koloristi koji znaju izvesti maestralan balayage najtraženiji ljudi u svojoj profesiji.

Danas rijetko tko ima svoju prirodnu boju kose. Čak i djevojke koje su dugo odolijevale bojanju se s vremenom zažele neke promjene. Možda imate smeđu kosu pa želite samo malo svjetlije vrhove ili je želite prošarati nekom mekšom nijansom za puniji izgled? Možda imate pepeljasto plavu kosu, a želite onaj blogerski Skandi moment koji izgleda dovoljno nenametljivo da ga možete profurati kao da je u pitanju vaša prirodna boja? Sve navedeno se uspješno postiže balayage tehnikom pod uvjetom da vam je radi vrhunski stručnjak. Ako se još niste uvjerili u popularnost ove tehnike, samo će vam nabaciti dva podatka: preko 2 milijuna žena na svijetu ima balayage a ova tehnika je i dalje broj 1 tema na društvenim mrežama.

KAKO IZGLEDA DOBAR BALAYAGE?

Najbolji balayage nećete ni prepoznati jer je izveden tako da izgleda kao neka prirodna igra različitih nijansi. Kako se kosa u ovoj tehnici mora posvijetliti izuzetno je važno s kojim proizvodima vas kolorist tretira. Na oštećenoj i suhoj kosi ništa ne izgleda dobro i vidi se svaki nepravilan potez, stoga je od iznimne važnosti da koristite proizvode koji vam neće isušiti kosu i dati joj beživotan izgled. L’Oreal Professionnel je krenuo korak dalje te su osmislili posebnu liniju proizvoda koji su namijenjeni što savršenijem izvođenju balayage tehnike u dva koraka.

Blond Studio Clay je onaj „tajni sastojak“ koji će vam omogućiti da kosa izgleda prirodno i da dobijete željeni podton. Radi se o prahu za posvjetljivanje kose u čijem je sastavu 19% gline koja daje nježniji rezultat. Formulacija je bez amonijaka te nema neugodan miris i lako se nanosi što znači da vam je samo iskustvo u salonu puno ugodnije. Drugi korak u postizanju savršene balayage tehnike je Dia Light gel krema za toniranje kose nakon pramenova i balayage tehnika. Pruža neutralizirajući sjaj te uz to ostavlja kosu njegovanom i sjajnom što je, ponavljamo, najvažnija stavka u finalnom dojmu.

Ova kolekcija je već stigla u Hrvatsku i među prvima ju je probala naša poznata koloristica Valentina Čajo u salonu Marina (Preradovićeva 8, Zagreb) koja je izvela balayage u najpopularnijim plavim tonovima koji su idealni za ljeto pred nama.

Ako se želite osvježiti prije godišnjeg odmora, jer znamo da nam je neko osvježenje svima potrebno nakon godine i pol dana letargije i pauze od života, onda si priuštite balayage. Ništa ne govori ljeto kao raspuštena kosa prošarana pramenovima koji se presijavaju na suncu. Ok i možda neki koktel u ruci. Ali to ćemo realizirati kad se otisnemo na more..s novom bojom kose, naravno.

Sve novitete iz L’Oreal Professionnel svijeta možete pratiti na njihovom službenom Instagram profilu

SAZNAJ VIŠE: