Mnogi su obožavali kuharice poznatog Anthonyja Bourdaina, a ove će jeseni one biti ponovno objavljene u novom izdanju. Bourdain je bio američki chef, autor i putopisni dokumentarist te glavno lice kulinarskih TV emisija u kojima je istraživao internacionalnu gastro scenu. Osim što se pojavio u nekolicini televizijskih programa i emisija, bio je vješt s riječima, pa je tako napisao i nekoliko knjiga, kako o hrani i kuhanju, tako i o svojim putovanjima. Okušao se i u pisanju fikcije te objavio vrlo cijenjenu krimi knjigu Typhoid Mary: An Urban Historical.


Kako je 20. godišnjica poznate kuharice Les Halles Cookbook: Strategies, Recipes and Techniques of Classic Bistro Cooking sve bliža, donesena je odluka o ponovno izdavanju ove kultne kuharice. Prvo izdanje izdano je u listopadu 2004. godine, pa će tako i ovo jubilarno biti moguće kupiti od jeseni ove godine. Novo izdanje kuharice imat će predgovor koji je napisala Gabrielle Hamilton, kolegica chefica, ali i autorica te osnivačice restorana Prune.


Ova kuharica ispunjena je klasičnim francuskim jelima koja se mogu pronaći u svakom bistrou, a uz jednostavna objašnjenja i detaljne korake svatko će se moći okušati u izradi kultnih Bourdainovih pečenih telećih rebaraca – ili escargots aux noix i foie gras pruneaux, ako je to vaša preferencija.
Osim s novim izdanjem slavne kuharice, obožavatelji chefa bit će počašćeni novim izdanjem kultne knjige o zloglasnoj Typhoid Mary, kuharici koja je godinama širila zaraze kuhinjama New Yorka. Radnja je smještena u ranim 1900-tim godinama i čitatelje vodi kroz zastrašujuće prizore iz kuhinja New Yorka toga doba, čiji su loši uvjeti bili pogodno tlo za širenje raznih zaraza.

Ova će knjiga dati uvid u prošlost i uvjete u kojima su ljudi živjeli, također i uvid u živote chefova toga doba. Obje knjige trebale bi u prodaju izaći 15. listopada ove godine, a mi jedva čekamo doći do kultne kuharice Anthony Bourdaina.
