Ako još niste upoznati s radom Ire Rumore, vrijeme je da ispravite tu grešku

Dizajnerica predstavlja novu kolekciju i novi lookbook
25.05.2022.
IMAGE SOURCE: 925 Studio

Prilikom razgovora koji smo jednom vodili s mladom dizajnericom Irom Rumorom, kazala nam je da njezin dizajn ima elemente streetweara s malom naznakom fetish estetike. Njena nova kolekcija koju je predstavila ovaj tjedan pak naglašava odrastanje, zrelost, taj prijelaz koji svi imamo iz neke razigranije faze u odraslu. Odrastanje nije nužno zamišljeno kao najozbiljnija stvar na svijetu. Ne morate se probuditi jedno jutro i misliti da sad morate biti apsolutno posloženi, ozbiljni i zaboraviti sve ono što ste bili jučer. Štoviše, dizajnerica upravo sugerira da u svima nama uvijek treba ostati to veselje koje se sada kombinira sa zrelošću: “Odrastanjem postajemo “čvršće” osobe. Postepeno, saznajemo što želimo, a na što nismo spremni pristati. Upravo ta odlučnost je prikazana u mojim sakoima, kojima sam željela poruku prikazati u novom svjetlu.

U cijeloj kolekciji prevladava silueta kocke, koju interpretiram gotovo kao simbol odrastanja u različitim uvjetima. Jedan model sakoa je čvrst i strukturiran, dok je drugi u potpunosti opušten i ležeran. Ono što smatram važnim je da osnovna silueta kocke izvire i iz čvršćeg i iz opuštenijeg modela. Na razini metafore, tim kontrastom želim dočarati ravnopravnost različitih pristupa odraslom životu” navodi dizajnerica. „U današnjem društvu,odijevanje je izraz kreativnosti koja nadilazi dobne granice, te na nju ne moraju utjecati uskogrudna ograničenja poslovnog svijeta,“ poručuje Rumora.

U samoj kolekciji, taj pristup se nazire i u paleti boja, koja smjelo kombinira crne, smeđe i sive komade s predmetima žarkih, primarnih boja. Kreativno vodstvo i fotografije nove kampanje potpisuje 925 Studio, styling je djelo Marcele Vrček, make up i kosu potpisuje Iva Rukavina, a modeli su Andrea J. i Petra V.

Kolekciju možete pogledati na službenom profilu brenda @ira.rumora gdje možete kontaktirati dizajnericu i napraviti svoju narudžbu. Dio kolekcije je limitiran zbog specifičnosti materijala, a svi komadi se rade custom made po klijentu.

SAZNAJ VIŠE: