SLUGGING: sluzavi TikTok skincare trend za suhu kožu koji zaista djeluje

07.03.2022.
RECOMMENDED

Ovaj dio internet trenda, posvećen je iznimno suhoj koži, ekcemima i sličnim problemima na spektru oštećene kožne barijere. Imate li ipak masnu kožu – bježite od ovog trenda – ali ako ste baš voljni živjeti na skincare rubu, nastavite čitati upute kako i zašto pretvoriti svoje lice u blistavu kuglu sluzi.

Slugging – pojam koji zvuči točno kao ono što i znači. Ime dolazi od engleskog pojma za puža golaća – slug. Kad ste gotovi sa slugging rutinom bit će vam jasno i zašto. Slugging rutina se sastoji od nanošenja obilnih slojeva parafinskog gela. S obilnim nanosom parafinskog gela, koža će zaista izgledat kao puž golać. Ovaj ludo sluzavi trend koji će sigurno aktivirati mnoga vaša osjetila zaista obnavlja suhu i oštećenu kožu. Iako je učinak vrlo jednostavan, slugging omogućuje suhoj koži da se preko noći obnovi. 
Do problema suhe kože dolazi upravo zbog manjka jake kožne barijere kojoj nedostaju kožne masnoće – lipidi. Nesposobnost zadržavanja vode, velik je izvor problema kod suhe kože. Suhoća koju doživljava koža jest rezultat manjka lipida odnosno kožnih masnoća. Upravo te masnoće pomažu zadržati vlagu u kožu pa time jaku i zdravu kožnu barijeru.

https://www.tiktok.com/embed/v2/7053912007388433711?lang=en-us&referrer=https%3A%2F%2Fwww.buro247.hr%2Fbeauty%2Fekspert%2Fslugging-sluzavi-tiktok-skincare-trend-za-suhu-ko-u-koji-zaista-djeluje.html

Slugging rutinu je najbolje raditi navečer. Dovršite svoju uobičajenu večernju rutinu, od čišćenja, seruma, uključujući i kremu za hidrataciju te na kraju nanesite obilni sloj parafinskog gela. Tajna djelovanja je u snažnom okluzivnom učinku kojeg imaju parafinski gelovi što znači da ne dopuštaju vodi da ispari iz kože. Znamo kako je voda iznimno važna za funkcioniranje cijelog organizma, pa tako i kože. Drugim riječima sa slugging rutinom koža mnogo lakše zadržava vodu koju smo u nju unijeli pomoću routine ili ispijanjem dovoljne količine vode kroz dan. Ujutro ćete se probuditi s kožom koja ostaje hidratizirana, mekana i nahranjena. Jednostavno i učinkovito! Beauty trend koji je s razlogom postao hit, zaista je spas za vašu suhu kožu. Malo je sluzavo, ali je gušt. Isprobajte i sami kako bi preporodili svoju suhu kožu.

SLUGGING: sluzavi TikTok skincare trend za suhu kožu koji zaista djeluje (фото 1)
SLUGGING: sluzavi TikTok skincare trend za suhu kožu koji zaista djeluje (фото 2)
SAZNAJ VIŠE:
Kristina Mikulić
| 19.01.2023.