Odlučili smo se za odlazak na epilaciju i Saznali smo sve detalje

Da upitate bilo koju djevojku iz naše redakcije što ju najviše muči u beauty rutini, svaka bi vam odgovorila da je to uklanjanje dlačica. Nije to sam po sebi naporan posao, ali zahtijeva ponavljanje, planiranje (ako idete na depilacije voskom) i bez obzira na to koliko redovni bili, taj posao nikad nije gotov
19.09.2022.
IMAGE SOURCE: Bagatin Press/Bella Michio Instagram
RECOMMENDED

Saznali smo sve o epilaciji od stručnjaka u Poliklinici Bagatin, a samo danas 28.09. imate priliku rezervirati svoj termin uz 50% popusta na trajno uklanjanje dlačica. Više o epilaciji pročitajte u nastavku teksta i rezervirajte svoj termin po NIŽOJ cijeni.

Ako dlačice uklanjate britvicom, onda ste tek „na zadataku“ jer ih morate brijati svakih nekoliko dana. Jedan nemili detalj kod brijanja dlačica je taj što koliko god temeljite bile, uvijek kao da nekim čudom izostavimo jednu ili dvije koje onda primjetimo tek kasnije na danjem svijetlu dok sjedimo na kavi. Vjerojatno se i vama dogodio ovaj scenarij i to u ljetnim mjesecima kad su noge stalno obnažene i kad baš ne želite vidjeti zaostatak dlačica za koje ste bili sigurni da ste ih uklonili. Zbog svih navedenih razloga je u redakciji pala jesenska odluka. Epilacija se nametnula kao prihvatljivo i primamljivo rješenje za sezonu pred nama. Pokucali smo na vrata Poliklinike Bagatin i zamolili ih da nam kažu što sve možemo, a što ne možemo očekivati i jesmo li pravi kandidati za lasersko uklanjanje dlaka.

Što je epilacija?

Epilacija je u stvari lasersko uklanjanje dlaka koje se pokazalo kao najučinkovitije  i najsigurnije rješenje za tvrdoglave dlačica koje nas muče. Izvodi se pomoću diodnog lasera koji stvara intenzivno pulsirajuću zraku točno određene valne duljine i tako uklanja neželjene dlačice. Laser proizvodi energiju koja prodire nekoliko milimetara u kožu gdje doseže korijen dlačice. Kada energija dopre do melanina u dlaci, svjetlost se pretvori u toplinu koja oštećuje matične stanice oko dlačica kao i vlas dlake koja je odgovorna za ponovni rast. Tako se drastično smanjuje broj dlačica na tretiranom području.

Na kojim dijelovima tijela možete ukloniti dlačice epilacijom?

Najviše se traže noge, pazusi, bikini područje, nadusnica, ruke i podlaktice, intimna zona, leđa i prsa kod muškaraca. Dlačice možete ukloniti sa svakog dijela tijela izuzev područja očne jabučice i kapaka.

Učinkovitost

Rezultati ovise o više faktora, a ključni su boja i debljina dlačice. Što su dlačice tamnije i deblje, lakše ih je ukloniti. Za svjetlije i tanje će vjerojatno biti potrebno više tretmana. Najbolju preporuku ćete dobiti od specijalista na licu mjesta. U Poliklinici Bagatin će vam nakon pregleda i konzultacija reći koliko vam je tretmana potrebno i koliko trebate povremenih tretmana za održavanje.

Pripreme

Bilo bi poželjno da se prije epilacije niste izlagali suncu, bili u solariju ili na samotamnjenju barem 15 – 30 dana. Kako bi tretman bio uspješan, potrebno je da u Polikliniku dođete s prirodnom bojom tena. Također, poželjno je izbjegavati i tretmane protiv celulita i to najmanje 4 tjedna prije epilacije. Isti je slučaj ako imate upalne akne za koje su vam prepisani antibiotici. Na epilaciju možete 4-6 tjedana nakon prestanka terapije. Što se tiče ostalih metoda depilacije, nemojte uklanjati dlačice voskom, šećernom pastom ili električnim epilatorom 4-6 tjedana prije tretmana jer možete poremetiti folikulu dlačice i time utjecati na ishod epilacije. Dovoljno je da obrijete dlačice dan prije epilacije. Na tretman dođite bez šminke i nemojte nanositi dezodorans.

Kako izgleda zahvat i je li bolan?

Na tretirano područje se nanosi hidrogel i potom se ručka lasera prislanja na kožu i pomiče preko područja koje se tretira. Prilikom tretiranja ćete osjetiti lagane ubode koji su u stvari impulsi energije koje lase emitira. Možete osjetiti lagano štipkanje ili ubode za vrijeme tretmana ali većina ljudi jako dobro podnosi zahvat. Osjetit ćete i lagano hlađenje zahvaljujući sustavu hlađenja koji je ugrađen u laser i koji ima blago anestetsko svojstvo koje smanjuje eventualnu razinu boli, točnije tretiranje je relativno bezbolno.

Koliko traje tretman?

Trajanje tretmana ovisi o području koje se tretira. Malo područje poput nausnice može trajati nekoliko minuta, dok veće, poput leđa, može trajati do sat vremena. Također, važno je podvrgnuti se tretmanu nekoliko puta u intervalu od 4 do 8 mjeseci jer dlake rastu u određenim fazama, a melanin koji sadrži osnovu dlake povezan je s korijenom samo u fazi rasta.

Što nakon tretmana?

Oporavak je individualan i možda ćete imati blago crvenilo i oticanje prvih par sati nakon tretmana laserom, a koje možete sanirati s oblozima od leda. Ako vam koža ne bude dobro reagirala, specijalist će vam nanijeti steroidnu kremu. Osoblje Poliklinike Bagatin će vam preporučiti gel kremu ili losion za njegu kod kuće. Nakon epilacije je potrebno izbjegavati sunčanje ili odlazak u solarij, a vjerojatno je i opadanje dlaka u prvih nekoliko tjedana nakon tretmana.

Ako ste nakon svih ovih informacija uvjereni da je epilacija tretman koji želite probati, razveselit će vas podatak da vas u Poliklinici Bagatin 28. rujna očekuje popust od 50% na lasersku epilaciju. Polikliniku Bagatin pronađite u Zagrebu na adresama Ulica grada Vukovara 269a-10 i Ulici Frana Folnegovića 1c-1, te u Splitu na adresi Kranjčevićeva 45/1.

Naručite se na broj telefona 01/4610 225, preko e-maila [email protected] ili klikom na link.

SAZNAJ VIŠE: