Metoda „hidratantnog sendviča“ trend je u svijetu ljepote, djeluje li?

„Hidratantni sendvič“ je popularni trend na TikToku koji se odnosi na poredak nanošenja hidratantnih proizvoda za njegu lica kako bi koža maksimalno iskoristila sve dobre sastojke
05.09.2022.
IMAGE SOURCE: Pinterest
RECOMMENDED

Već smo navikli da nam svaki tjedan TikTok servira neki novi trend u svijetu ljepote. Beauty zajednica je snažna na društvenim mrežama i više ne možemo popratiti sve life hackove koji će poboljšati i olakšati ne samo našu skincare rutinu, već i rutinu njege kose i noktiju. TikTok je definitivno kralj u smišljanju novih trendova koji ruku na srce, ponekad znaju biti čisti promašaj. No, to ne umanjuje činjenicu da će milijuni ljudi isprobati djeluju li ti zabavni hackovi. Već je duže vrijeme trend na TikToku takozvana metoda „hidratantnog sendviča“, ili izvorno na engleskom: „moisture sandwich“. Što točno uključuje ovaj beauty sendvič i je li uopće djelotvoran?

„Hidratantni sendvič“ je pojam koji se odnosi na strateški poredak nanošenja hidratantnih proizvoda za njegu kože. Korisnici TikToka predlažu da započnete s najlaganijim proizvodima, kao što je hidratantni sprej za lice ili tonik, a zatim ubacite serum vodenastije teksture poput nekog s hijaluronskom kiselinom te naposlijetku završite s hidratantnom kremom bogatije teksture koja će sve to „zaključati“.

https://www.tiktok.com/@josiemaran/video/7063624812631133487?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1&refer=embed&referer_url=https%3A%2F%2Fhypebae.com%2F&referer_url=https%3A%2F%2Fhypebae.com%2F2022%2F8%2Ftik-tok-moisture-sandwich-skincare-toner-serum-moisturizer&referer_video_id=7063624812631133487

Metoda „hidratantnog sendviča“ pokazala se odličnom za osobe sa suhom kožom lica, ali vrijedi i za one s masnim tipom kože. Naime, kod masne kože važno je održavati hidrataciju lica jer što je koža više dehidrirana, to se proizvodi više sebuma kako bi nadomjestio nedostatak hidratacije. Ovu metodu podržavaju beauty stručnjaci tvrdeći da se korištenjem proizvoda s manjim molekulama poput tonika, potiče dublje prodiranje proizvoda s bogatijom teksturom, odnosno većim molekulama koji „zaključavaju“ proizvode s laganijom formulom. Dakle, vlaga koja je ostala na koži nakon što ste pošpricali lice sprejem apsorbira se zajedno s vašim ostalim proizvodima, dajući koži dodatnu dozu hidratacije.

Ovaj trend zapravo nije neko revolucionarno otkriće, ali je pametna metoda koju vrijedi probati. Ovakvi skincare trendovi na TikToku približavaju pravilnu brigu o koži lica raznim korisnicima, ruše mitove o tome da je skincare kompliciran te slave svaki tip kože nudeći savjete koji umjesto da sakrivaju nepravilnosti, rješavaju ih. Naravno, ne vjerujte baš svakom trendu koji vlada u bespućima TikToka, uvijek je najbolje posavjetovati se s dermatologom.

SAZNAJ VIŠE: