Šest savršenih haljina i šest balerinki koje nosimo ove sezone

Haljine i balerinke čine jako dobar modni spoj, a na našoj listi želja nalaze se modeli koje planiramo nositi od jutra do večeri
17.04.2024.
IMAGE SOURCE: Promo, Pinterest
RECOMMENDED

Već neko vrijeme ravne cipele imaju svoj trenutak na sceni, a balerinke kao najpoželjnije među njima profilirale su se kao vodeći trend ove tople sezone. Pronađite ih u svakoj varijanti – klasične, sa zakovicama, mrežaste ili od baršunastog tekstila, a nosite ih – uz omiljenu haljinu za proljeće. Kad se želite odmoriti od visokih peta, a nositi elegantniju obuću, balerinke su najbolja opcija, no odlično funkcioniraju u eklektičnim i nešto ležernijim kombinacijama namijenjenima za odlazak na dnevnu kavu ili u ured. Kako se bliže dani koje ćemo češće provoditi u laganim haljinama, spojili smo it modele za novu sezonu s najpoželjnijim it balerinkama iz ponude.

Color match

Pastelne i nježne nijanse kao što je baby blue dominiraju ponudom trgovina, a ova drapirana haljina iz Zare odlična je za posebne prilike. Suptilna plava nijansa odlično će izgledati uz snažnu crvenu – ovo je jedan od kolorističkih spojeva koji izgleda jako chic i suvremeno.

plava haljina
ZARA + MASSIMO DUTTI

Yes or mesh?

DIjelimo se u dvije grupe – ili volite mrežaste balerinke, ili mislite da su potpuno nepraktične. Ako ste tim za mrežaste ravne cipele, nosite ih uz jednako trendi (i povratnički) trend balon suknji. Ova bijela na jedno rame će biti sjajan izbor za dane i večeri na gradskom betonu.

mrežaste balerinke
MANGO + MANGO

Dark romance

Cvjetni uzorak u vamp izdanju, asimetričan kroj i dugi rukavi u spoju s vrlo traženim balerinkama Mary Jane izgleda uz zakovice zajedno zvuče i izgledaju jako cool. Biramo ovu kombinaciju za elegantnije prilike, večernja druženja, a jednako je nosiva i u hladnijim danima.

trendi balerinke
MANGO + MIU MIU

Denim casual

Jacquemus je izbacio jedne od zanimljivijih balerinki – rađene su od trapera, ukrašene geometrijskim oblikom, otvorene su pete i vrh im ide u oštri špic. Jednako dobro će izgledati uz bijelu romantičnu haljinu, uz jeans bermude ili uz jednostavnu rebrastu haljinu koja je naš go-to izbor za svaki dan.

ljetna kombinacija
TOTEME + JACQUEMUS

Italian summer

H&M se inspirirao kućom Valentino i u novoj kolekciji predstavio kukičanu mini haljinu koja je dobra opcija za večernje ljetne prilike. Zamišljamo je u balerinkama jednako neutralne, rustične nijanse, zaobljenog vrha i tankog remena koji se veže oko gležnja.

modni spoj
H&M + ZARA

Creamy and chic

Butter yellow je, kao i baby blue, jedna od poželjnijih nijansi ove sezone. Midi haljina sa širokom suknjom i balerinke brenda Anine Bing čine bravu balletcore kombinaciju i zamišljamo je kao look koji se nosi od jutra do večeri.

balerinke i haljine
& OTHER STORIES + ANINE BING

rock’n’red

Ganni ima popularnije modele balerinki u ovoj sezoni, a svaki model dolazi s dobrom dozom rock-chic estetike. Ove crvene s tankim zakovicama su statement komad koji može podignuti jednostavnu haljinu ženstvenog kroja poput modela zemljane nijanse iz nove H&M kolekcije.

balerinke i haljine
H&M + GANNI

SAZNAJ VIŠE:
Matija Pavleković
| 26.12.2023.