5 make up trendova koji će vladati ove jeseni

Izdvojili smo pet make up trendova koji nam stižu ove jeseni, a predviđaju ih profesionalni vizažisti
21.08.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @tobimakeup, @thefacebykase, @@zoeygrossman, @ninapark,@patrickta, @haileybieber
RECOMMENDED

Znamo da još uvijek traje ljeto (i želimo da nam to vrijeme što sporije prolazi), ali ne možemo se ne osvrnuti na jesenske trendove koji već polako izviru iz svakog ugla. A priznat ćemo, koliko god mi voljeli ljeto, ima nešto posebno u jeseni kada je riječ o modnim i beauty trendovima. Čini se da je Hailey Bieber predvodnica bakreno-smeđe boje kose, a što kažu profesionalni vizažisti za make up jesenske trendove?

„Jesenski make up je uzbudljiv jer kako vrijeme postaje hladnije, zabavno je igrati se s različitim teksturama i finishima make upa, stvarima koje biste možda htjeli izbjegavati tijekom vrućih ljetnih mjeseci“, objašnjava slavna vizažistica Mai Quynh. Vizažistica Sara Wren, globalna direktorica Milk Makeupa slaže se, naglašavajući da je jesen idealno vrijeme za slojevitost (kako u modi, tako i u make upu). Mi smo izdvojili 5 make up trendova koje predviđaju profesionalni make up artisti.

Latte Makeup

Iako je započeo kao ljetni trend, latte make up će definitivno ostati popularan i u jesenskim mjesecima, posebice zato što je riječ o igranju sa smeđim tonovima koje povezujemo s nadolazećom sezonom. Kada ljeto završi, ne želimo izgubiti preplanuli ten pa je ovakav make up idealan u zadržavanju izgleda kao da smo se tek vratili s mora. „Mislim da je (latte make up) trenutno popularan jer je to savršena neutralna šminka za nošenje i može pristajati uz bilo koji ton kože“, objašnjava Quynh. „Sviđa mi se što je to suvremenija verzija make upa iz 1990-ih i ranih 2000-ih koju smo viđali“, kaže vizažistica.

Usne devedesetih

A kada već spominjemo 1990-e, utjecaj tog desetljeća vidjet ćemo na usnama. Vizažisti kažu da zamislimo latte make up, samo na usnama: obrubimo ih smeđom olovkom, a zatim stavite svjetliji ton ruža ili sjajila za usne. Možete se poigrati s mat, prozirnim i sjajnim teksturama kako biste ovaj look nosili i u dnevnim i noćnim varijantama.

Cloud Skin

Na scenu se vraća „cloud skin“, odnosno make up tehnika koja omogućuje mekani mat finish na koži. Koža uvijek mora biri dobro hidratizirana, ali ne previše glossy, naglašavajući prirodni sjaj te mekani i glatki izgled lica koji ostvarujete s make upom. Da biste to postigli, najbolje je u vašu rutinu uključiti blistave hidratantne kreme s puderom koji daje baršunasti finish, stvarajući sjaj tamo gdje trebate. Prije pudera, dobro je nanijeti primer koji će „zamutiti“ pore i služiti kao odlična podloga za daljnje nanošenje make upa.

Vampy mat usne

Još od prošlog ljeta uživamo u sjajilima za usne, balzamima i svemu nježnome. No, neki vizažisti predviđaju da će se ove jeseni na make up scenu vratiti mat ruževi. „Vidim kako se trendovi šminkanja iz 2016. počinju vraćati na Internet i osobno sam uzbuđen što to vidim!“, rekao je vizažist Kasey Spickard. On kaže da ćemo jesen posvetiti vampy mat looku: na usne ćemo stavljati bogate tamnocrvene nijanse u kombinaciji s bogatom toplo smeđom. Kako bismo ostali moderni, a ne zapeli u 2016., Spickard  preporučuje da toplu mat smeđu ili crvenu boju usana uskladimo s  clean girl lookom: svježom blistavom kožom i lepršavim prirodnim obrvama.

Rumeni obrazi

Strawberry girl estetika ne završava s ljetom. Ona će, uz latte make up, biti glavna tehnika s kojom ćemo zadržati dašak ljetnih avantura na našem licu. Vizažistica Tobi Henney predviđa da će kremasto rumenilo i dalje biti moćan igrač u svijetu ljepote. Ona preporučuje da četkicom za rumenilo nanesete boju preko jagodične kosti i prevučete ju malo preko nosa kako bi stvorili taj summer efekt. Naš odabir su uvijek i zauvijek Rare Beauty rumenila.  

SAZNAJ VIŠE: