4 savjeta uz koje će svaka minimalistička kombinacija izgledati dobro

Ako vam se čini da je jednostavne kombinacije lakše zamisliti nego izvesti, ovo je članak za vas.
18.08.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram @mija_mija
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Skrolajte, zabilježite i zahvalite nam se kasnije.

1. DOVOLJAN JE JEDAN SKUP KOMAD

Ideja da je sasvim dovoljno imati nešto “jedno, ali vrijedno” svakako nije nova i sigurno ste već milijun puta čuli kako vrijedi investirati u komad nakita ili modnih dodataka poput torbe. Naravno da ima smisla pošto ih možete kombinirati u mnogim situacijama. Ipak, kada je minimalizam u pitanju, kombiniranje sa svim stvarima koje imate u garderobi se često podrazumijeva, pa se i polje odjeće u koju se isplati uložiti širi. Kvalitetne hlače ili skupo pletivo, kao i komadi zanimljive teksture su zlata vrijedni kada ste minimalista.

Podrazumijeva se da je sklapanje garderobe od skupih stvari nešto za što je, pored novca, potrebno i vrijeme. Zato mnogi minimalisti vole second hand opcije za skupe komade, pa na primjer dobre traperice, sakoe, čak i košulje pronalaze na ovaj način.

Najvažnija stavka jest da svaka kombinacija zahtjeva samo jedan komad ove vrste i da ćete svoj “skupi” ulov nositi iznova i iznova. 

2. IGRAJTE SE TEKSTURAMA I PROPORCIJAMA

Ako vam se čini da izgledate više aljkavo i casual nego zaista minimalistički, to je vrlo vjerojatno zato što vam fali malo drame. Pronaći ćete je u pomalo izmještenim oblicima i materijalima (poput sakoa s izrezanim leđima), nikako u bojama i dezenima. 

Iz tog razloga je jako važna kategorija u ormaru svakog minimaliste “basic komad koji zapravo nije basic“, a podrazumijeva komade oko kojih se sve vrti, ali koji imaju neki neočekivan detalj, bilo da je u pitanju volumen, kroj ili tekstura. Drugim riječima, nemojte jednostavno napuniti ormar istim bijelim majicama ili košuljama i očekivati da se pretvorite u Mirjam Flatau (čije fotke smo iskoristili kao najbolji primjer onoga o čemu pričamo). Trik jest u tome da se pronađu komadi koji savršeno igraju ulogu osnove mnogih kombinacija ali ujedno i privlače pažnju.

3. NE KOMPLICITAJTE

Možda se čini da se ovo podrazumijeva, ali kada stvarno shvatite što vam dobro stoji i u čemu se dobro osjećate, a da se pri tom uklapa u vašu verziju capsule garderobe na pravom ste putu da napravite svoju uniformu. Kad je napravite, spremite se da ćete u njoj beskrajno uživati zato što će vam život učiniti jednostavnim i ljepšim.

Cilj vam je da tako napunite ormar da u njemu volite svaku stvar, a da se što više njih međusobno dobro kombiniraju. Idealan scenarij je da vam se osnovni (i skuplji) komadi zapravo i ne mijenjaju često, već da ih samo polako skupljate, a da na njih dodate nekoliko komada koji su neobični.

4. NABAVITE PEGLU NA PARU

Nije striktno savjet za kombinovanje ali je presudan isto koliko i komadi koje nosite. Ne postoji odjeća koja izgleda skupo kada je izgužvana i neuredna, a ovo vrijedi duplo i troduplo ako vam je najviši cilj jednostavnost. Pegla na paru je tu svako jutro, lako se koristi te manje oštećuje odjeću od klasične. Bingo.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: