4 proizvoda s kojima ćete se lako riješiti prištića na prsima i leđima

23.03.2022.
IMAGE SOURCE: Pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Dulji dani, toplije temperature, proljeće je na pragu, a s njime i otvorenija odjeća. Nekima najdraži dio godine, drugima noćna mora koja otkriva komedone i crvenilo koji prekrivaju leđa i dekolte. I sama još uvijek, prije donošenja odluke o večernjim haljinama otvorenih leđa, moram provjeriti stanje leđa. Srećom vrlo učinkovito rješenje se krije pod tušem u gelovima sa salicilnom (BHA) ili glikolnom kiselinom (AHA). Kako ne bi više morali brinuti brigu, jesmo li spremni za najdražu haljinu otvorenih leđa, donosim vam prijedlog proizvoda kojima ćete lako odčepiti pore i zagladiti teksturu kože.

PAULA’S CHOICE 2% BHA BODY SPOT EXFOLIANT

Brend poznat po izravnom i otvorenom pristupu kupcima, donosi izvrstan proizvod za kožu sklonu aknama upravo na tijelu. Veće pakiranje eksfolirajućeg gela s 2% salicilne kiseline izvrsno će pasati pri svakom tuširanju i lako se koristi. Osim salicilne kiseline koja će dubinski očistiti pore, gel sadrži za kožu umirujuće i protuupalne sastojke poput ekstrakta zelenog čaja i kamilice.

SKINTEGRA CLARION 2% BHA GEL

Najnoviji proizvod iz linije ovog sjajnog brenda – Clarion 2% BHA Gel – je kao stvoren za problem prištića na leđima i prsima. Dimenzijama stan pod svaki tuš, čak i tamo gdje je već gužva. Prozirni glatki gel osvježava i čisti nečistoće iz pora s 2% salicilne kiseline. Dodatni sastojci poput cinka će umiriti upaljenu kožu, dok će ekstrakt ginseng – obožavanog antioksidansa u korejskoj kozmetici – imati jako protuupalno djelovanje kako bi se smanjilo crvenilo i otklonilo daljnje bujanje problema. Kako je gel u gustoj glicerinskoj bazi, nećete imati čak ni osjećaj isušivanja. Htjet ćete napraviti mjesta pod tušem za ovaj gel.

111SKIN EXFOLIATIC CLEANSER

Za one koji vole dašak luksuza u svakoj rutini, obožavat će ovaj izuzetan učinkovit, ali nježan čistač. Eksfolira i zaglađuje kožu na bazi mliječne kiseline, uz pomoć dodatka ružmarina djeluje i antibakterijski kako bi se ublažile upale. Možda vas kod prvog korištenja iznenadi nedostatak pjene, no ovo je itekako djelotvoran čistač. Osim što će zagladiti kožu, pomoći će i posvijetliti mrljice zahvaljujući dodatku retinol estera (najblažeg oblika vitamina A) i vitamina C.

BIODERMA SEBIUM GEL MOUSSANT ACTIF

Ako se ne možete odlučiti želite li samo glikolnu ili samo salicilnu kiselinu kao aktivni sastojak, preporučujem vam Biodermin Gel Moussant Actif. Kako sadržava i salicilnu i glikolnu kiselinu, gel istovremeno pomaže zagladiti površinu kože i dubinski očistiti pore. Gel također sadržava poznat Biodermin D.A.F. Patent, koji pomaže povećati otpornost kože, kako bi se smanjio učinak vanjskih stresora kože koji ju mogu lako učiniti problematičnom.

Ponesite svoj najdraži gel s eksfolirajućim kiselinama koji će pomoći ukloniti nečistoće, zagladiti površinu kože i očistiti pore te ga nanesite na prsa ili leđa ovisno o potrebi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: