3 kreme savršene za suhu kožu sklonu aknama

Zahvaljujući boomu kozmetičke industrije, ne postoji problem koji nema kozmetičko rješenje s klinički dokazanim sastojcima.
10.05.2022.
IMAGE SOURCE: BURO.

Suha koža sklona aknama i prištićima. Vrlo neobična i nezahvalna kombinacija za njegu. Većina proizvoda koji su namijenjeni koži sklonoj aknama mogu isušivati kožu ili nisu dovoljno hidratantni za suhu kožu. Kožu je potrebno istovremeno duboko hidratizirati i njegovati, ali pomoć joj da se riješi prištića i začepljenih pora. Iako s tim lako pomažu laganije eksfolirajuće kiseline poput mliječne kiseline ili kiseline koje imaju antibakterijski učinak poput azelaična kiselina, pronaći dobru hidratantnu kremu koja neće uzrokovati još problema suhoj koži, ponekad je zaista nemoguća misija. Sastojak koji je spas za ovu suhu i aknama sklonu kombinaciju zove se centella asiatica. Ona istovremeno djeluje protuupalno, umiruje crvenilo te ima i antibakterijski učinak. Sve što traži suha koža sklona aknama.

BIODERMA CICABIO BALZAM

Ova zelena krema gušće teksture stoga ju nazivamo balzamom izvrsno će umiriti iritacije i upale bez da će začepiti pore. Imat ćete osjećaj kao da je koža obložena zaštitnim slojem, ali izostat će osjećaj zagušenosti i težine na koži. Zahvaljujući centeli brzo suzbija crvenilo, a kombinacijom bakra i cinka pruža i antibakterijski učinak kojeg želimo imati kod kože sklone aknama.

SKINTEGRA CICA-CERA

Cica-cera ima vrlo ugodnu teksturu koja se izvrsno upija u žednu i suhu kožu. U kremi su kombinirane centella asiatica i ceramidi – lipidi koji su bitni za zdravu kožnu barijeru. Centela ima iznimnu snagu suzbijanja upalnih procesa kao i već postojećih upala, a njezin učinak je pojačan dodatkom madekasozidom koji je najaktivniji spoj u centeli. Zahvaljujući tome krema ima i blagi antibakterijski učinak, dok će se ceramidi pobrinuti da se koža prije obnovi i zacijeli.

LA ROCHE POSAY CICAPLAST BALZAM

Ovaj iznimno gusti balzam ima duboko hidratantan učinak zahvaljujući pantenolu odnosno vitaminu B5. Osim što hidratizira, pantenol ima i protuupalno djelovanje. Nanošenjem debljeg sloja dobivamo učinak maske, dok s tanjim slojem možemo koristiti balzam kao hidratantnu kremu. Cicaplast također sadržava i madekasozidom kojem zahvaljuje svoj antibakterijski učinak koji je potreban koži sklonoj aknama.

SAZNAJ VIŠE: