I, di ćemo? Popis povoljnih letova za Europu je ispod

03.02.2022.

Stvari idu nabolje, a redovi europskih letova poprimaju polagano svoju nekadašnju gustoću na aerodromima. Evo, prije nekoliko dana Ryanair je najavio najveći raspored ljetnih letova iz Hrvatske, ikad. U usporedbi sa sezonom 2021., ovog ljeta uvode novih 13 linija, a u planu je više od 70 tjednih letova prema europskim destinacijama kao što su Pariz, London, Milano, Dublin, Beč i Frankfurt. Najavljene su i nove linije za Bratislavu, Krf i Lavov. Razlog ovim lijepim vijestima u doba kada se bilježe padovi u zrakoplovnim industrijama, a mnogi avioprijevoznici još uvijek pažljivo objavljuju planove, jest nabava 67 novih aviona tzv. Gamechanger primjerci koji ispuštaju 40% manje emisije buke, 16% manje emisije goriva, a imaju 4% više dostupnih sjedišta. Ryanair ih planira uvrstiti u svoju flotu do ljeta 2022.

No, prije ljeta, ima još dobrih novosti za jeftine letove iz Hrvatske u Europu.

U BERLIN IZ SPLITA

Eurowings je za predstojeću ljetnu sezonu najavio nove četiri linije prema Berlinu iz Hrvatske. Tako će Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik imati direktan let prema novoj berlinskoj zračnoj luci Berlin Brandenburg (stara Tegel je zatvorena). Prva linija koja će biti puštena u promet je Berlin – Split – Berlin, a početak sezone se očekuje pred blagdan Uskrsa, 3. travnja. Ova zrakoplovna linija je u planu do 30. listopada, a svake subote, od 1. lipnja broj tjednih letova porasti će na dva, naime, uvodi se dodatni let utorkom.

ZA LONDON IZ RIJEKE I ZAGREBA

Irski niskotarifni avioprijevoznik s početka priče održava svoju redovnu liniju Rijeka-London koja s prometom započinje krajem ožujka ove godine pa sve do jeseni. U planu su dva leta tjedno četvrtkom i nedjeljom. Velika je Britanija popustila s mjerama od 27. siječnja pa je trenutno moguće kupiti i povoljnije karte s polaskom iz Rijeke za nekoliko termina u travnju i svibnju. Također, iz Zagreba za London letite za manje od 20 eura u oba smjera. Već u veljači možete razmišljati o tom putovanju.

IZ ZAGREBA U LAVOV

Grad u zapadnoj Ukrajini, Lavov, postao je novo zanimljivo odredište iz zagrebačke zračne luke. Tamo vas vodi Ryanair od 27. ožujka, a red letenja je najavljen sve do kraja listopada ove godine. Najavljena su dva leta tjedno, svake srijede i nedjelje.

JEFTINI LETOVI ZA SKANDINAVIJU

Poznati skandinavski niskotarifni avioprijevoznik Norwegian najavio je čak 16 međunarodnih redovnih linija iz Skandinavije prema četiri hrvatske zračne luke; Zagreb, Pula, Split i Dubrovnik. Tako ćete ovog ljeta birati jeftine letove za gradove kao što su Kopenhagen, Helsinki, Oslo, Bergen i drugi. Redovitim letovima kompanija započinje u lipnju, a neke relacije valjalo bi uzeti u obzir i ranije. Kopenhagen – Split – Kopenhagen će od 3. svibnja prometovati dva puta tjedno (utorak i subota), zatim Helsinki – Split – Helsinki kreće od 30. ožujka, također dvaput tjedno (srijeda i subota), a iz Dubrovnika se za Kopenhagen kreće od 2. travnja. Također, Dubrovnik će sa Stockholmom biti povezan jednom tjedno od 7. svibnja. Iz Zagreba za švedski Göteborg ili Malmö pak tijekom ožujka možete letjeti za svega osam eura u jednom smjeru,

IZ ZAGREBA U ITALIJU

Vikend kava u talijanskom Napulju nikada nije bila bliže jer nas Ryanair do tamo vodi za tridesetak eura u oba smjera. Taj smo deal pronašli za ožujak, a vi slobodno istražite još proljetnih termina. U Rim, također tijekom ožujka, možete putovati za desetak eura u jednom smjeru dok povratna karta ispadne nešto manje od 20 eura.

IZ ZAGREBA U PARIZ

Do Pariza i natrag na kavicu i kroasan stižete za pedesetak eura. Pronašli smo jeftine letove tijekom veljače, a vrijedi istražiti termine za proljeće jer je iz Ryanaira najavljeno još povoljnih letova na ovoj relaciji.

IZ SPLITA ZA DUBLIN

Iz splitske zračne luke leti se jeftino za Dublin ovog proljeća. Trenutno su u ponudi vrlo povoljne karte za travanj na ovoj liniji. Cijena im je oko 30 eura ako vam se poklope datumi polaska i povratka pri čemu su sve pristojbe uključene.

NA CIPAR IZ ZAGREBA

Ugodno proljetno vrijeme trenutno vas očekuje na Cipru, a tamo vas Ryanair vodi za manje od trideset eura po osobi u oba smjera. U ovu cijenu su uključene sve pristojbe zračnih luka i ručna prtljaga, a polasci su u veljači.

U GRČKU NA ODMOR IZ ZAGREBA

Malo predahnuti ove zime u toploj sredozemnoj klimi zvuči kao jako dobar plan. Pogotovo u veljači dok se kod nas još na kalendaru križaju zimski dani. Ryanair vas iz Zagreba u Grčku, točnije drugi po veličini grad Thessaloniki, vodi za manje od 20 eura u oba smjera. Pronašli smo let za osam eura u jednom smjeru već za 13. veljače, a vi slobodno istražite termine koji vam odgovaraju. Isplati se.

SAZNAJ VIŠE: