Znate li tko su „sciure“, milanske gospođe koje savršeno furaju modu?

Ako postoji lik koji savršeno utjelovljuje klasicizam, eleganciju i ekscentričnost milanskog stila onda je to Sciura, žena koja je uvijek besprijekorno odjevena, sa savršenom frizurom, biserima ili dijamantima oko vrata, crvenim ružem i uvijek uredno sređenim noktima
28.11.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram

One će u običnu trgovinu s namirnicama otići odjevene kao da idu na crveni tepih, u brendovima poput Prade, Chanela, itd. Milanske gospođe dokaz su da moda nije samo za mlade, ove dame ju itekako dobro prate i nose. „Sciura“ na milanskom dijalektu znači rich woman, što te žene i jesu, one savršeno predstavljaju dobro poznati milanski old school glamur. Sciure se gotovo uvijek kreću centrom Milana i poznatim luksuznim trgovinama tako da ukoliko se nađete u Milanu tamo ćete ih naći, što nas ni ne čudi obzirom da su one bogate milanske dame. 2016. godine nastao je i njihov Instagram profil, Sciuraglam, na kojem danas imaju čak 252 tisuće pratitelja, a iza kojeg stoji Angelo, dečko koji je želio ostati anoniman, jer profil nije napravio kako bi proslavio sebe, već kako bi pokazao glamurozan stil ovih milanskih gospođa. Milanske sciure prepoznat će jedna drugu bilo da se sretnu u Milanu, Veneciji, Firenci, a njihov elegantan stil prepoznale su ih i Gilda Ambrosio i Giorgia Tordini modne kreatorice brenda The Attico.

The Attico je odlučio snimiti kampanju s njima povodom otvorenja preuređenog bara Sant Ambroeus, koji se nalazi na povijesnoj lokaciji Corso Matteotti. Corso Matteotti maleno je mjesto u kojem živi samo bogati Milano, a bar Sant Ambroeus mnogo je više od običnog bara. Upravo je on stalno okupljalište bogatih i elegantnih dama sciura, koje tamo dođu uživati u kavi i čaju u pauzama od shoppinga. The Attico je odlučio spojiti ljubav prema modi i kavi pa je tako nastala kolekcija s nizom artikala predstavljenih kao hommage milanskoj kulturi.

SAZNAJ VIŠE: