Sneaker SOS: kako i gdje spremiti svoje tenisice

Svi pravi sneakerheadsi znaju koliko je važno na pravilan način odlagati svoju kolekciju tenisica kako bi one ostale što duže očuvane. Za sve vas koji tražite najbolji način spremanja najdražih parova tenisica, imamo popis savjeta i trikova
30.10.2022.
IMAGE SOURCE: Pinterest/ The Container Store
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Nakon cijelog dana u kojem su nam tenisice bile vjerni suputnici dok hrabro koračamo kroz obaveze, potrebno je te tenisice negdje i spremiti. Priznajte, većina vas se samo izuje i baci od umora na krevet, a tenisice ostanu na mjestu na kojem ste ih izuli. Ili eventualno imate ormarić u koji kasnije odložite svoju obuću. Međutim, svi sneakerheadsi znaju da bi se očuvale tenisice i ostale dugo vremena onakvima kakve smo ih kupili, nije ih bitno samo dobro očistiti, već se moraju i pravilno spremati. Postoje razni kul načini i ideje s kojima ćete pokazati svoju zavidnu kolekciju tenisica i ujedno ih spremiti na najbolji mogući način.

Lokacija je iznimno bitna

Možda vam se čini da je potpuno nebitno gdje ćete odlagati svoje tenisice, no lokacija je doista ključna. Razlog tome su vanjski uvjeti koji mogu naštetiti materiju tenisice i smanjiti im njihovo trajanje. Nipošto ih nemojte ostavljati na tavanu, u podrumu ili garaži. To su mjesta koja su topla i vlažna, a ta dva uvjeta su najgori neprijatelji vašim tenisicama. Uvijek trebate tražiti suhe i umjerene uvjete za odlaganje obuće.

Ako tenisice odlažete u ormar ili sobu koju ne koristite, smanjite ulazak direktne sunčeve svjetlosti u sobu. Držeći rolete spuštenima, sprječavate da tenisice potencijalno izblijede od sunca i da im se uništi boja.

Plastični spremnici za cipele

Originalne kartonske kutije u kojima ste kupili vaše tenisice, definitivno nisu najbolji izbor za odlaganje obuće. Ne samo da pružaju malu zaštitu, već se s vremenom unište pa ih je teško spremiti jer nemaju određenu čvrstoću. Srećom, danas možete pronaći razne plastične spremnike i kutije koje su posebno napravljene za vašu obuću. One su čvrste i izdržljive, a i estetski su privlačnije od običnih kartonskih kutija. Plastični spremnici također sprječavaju oksidaciju pa vaše tenisice neće požutjeti i promijeniti boju. Oni djeluju poput plastičnih vakuumskih vrećica i održat će svježinu vašim tenisicama.

Police i stalak za cipele

Otvorene police i stalak su odličan način da pokažete svoju zavidnu kolekciju tenisica. Slaganje tenisica na police ima više prednosti: tenisice nisu direktno na tlu, lakše držite parove zajedno, a police služe i kao dodatak vašeg ormara. Stalak za tenisice je samostalniji od polica i ne mora biti dio ormara. On predstavlja klupu sa žičanim nosačem koju možete postaviti u hodnik u blizini ulaznih vrata kako bi se vaši gosti mogli nesmetano izuti i odložiti svoje cipele. A i vama će to dobro doći da vam parovi tenisica koje najčešće nosite budu nadohvat ruke.

Organizacija je ključna

Ne možete se pohvaliti svojom kolekcijom, a da vam je kaos u ormaru ili na polici i da vam se od nekog para desna tenisica nalazi na jednoj, a lijeva na skroz drugoj stranica. Organizacija je doista ključna stavka u očuvanju tenisica. Rasporedite svoju obuću prema brendu, boji, materijalu ili funkciji. Kako god vam je najdraže. Možete složiti vašu obuću i prema sezoni. Jesenske čizme i tenisice odložite na mjesto koje vam je nadohvat ruke, a ljetnu obuću spremite na najdonje police ili na sami kraj ormara gdje će pričekati iduću ljetnu sezonu. Još će vam lakše biti uredno posložiti tenisice ako stoje u spomenutim plastičnim spremnicima.

Posjeti naš BURO. SNEAK PEEK specijal za sneakerheadse u kojem je sve podređeno kulturi tenisica. Novi modeli, povijest kultnih modela, poznati sneakerheadovi, ljudi koji stvaraju sneaker scenu, sve će se to pronaći u SNEAK PEEK pregledu koji želite pratiti iz dana u dan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: